Sinds een aantal jaar wordt in Deventer de Grote Kickoff georganiseerd. Het festival op het Grote Kerkhof in Deventer is altijd twee avonden. De eerste avond is de opening van het nieuwe studiejaar en de tweede avond is de opening van het nieuwe culturele seizoen. Maar dit jaar heeft Deventer nog wat te vieren en besloot de organisatie om dit jaar vier avonden te organiseren. En dit alles omdat Deventer dit jaar 1250 jaar bestaat. In deze 1250 jaar zijn er al vele grote artiesten naar Deventer gekomen, mede dankzij het Burgerweeshuis en de Grote Kickoff, en dat moet natuurlijk gevierd worden. En zo kreeg elke avond zijn eigen thema: de eerste avond voor de jeugd/studenten (hip-hop), de tweede avond voor de oudere jeugd (pop/rock), de derde avond met Nederlandstalige muziek en de laatste avond met klassieke muziek.

De opzet van deze derde avond was weer goed geregeld. En in plaats van een DJ die tussen de optredens draait had de organisatie wat anders bedacht. Tussen de optredens door kwamen verschillende lokale zangers, die allen drie nummers mochten zingen. Hierdoor kregen zij de kans om zich voor een groot publiek te presenteren, een geweldig idee van de organisatie. En zo kwamen onder anderen Jeffrey Pasie, de tweeling Marc & Roy van Eldik, Joop Evers, Roy Beltman en Joey Kramer voorbij.

Jannes

Meteen vanaf het begin liep het programma uit en begon Jannes bijna drie kwartier later dan gepland, maar dat mocht de pret absoluut niet drukken. Vele fans stonden al lange tijd voor de hekken te wachten en werden beloond op een geweldig optreden van Jannes. En ook al mocht hij maar een half uur spelen, toch vond hij tijd om een verzoeknummer te spelen. Het publiek genoot met volle teugen en voor velen was hij een beetje de hoofdact van de avond.

Samantha Steenwijk

Doordat het programma uitliep (intussen al wat minder dan eerder op de avond) had Samantha Steenwijk weinig tijd om op te treden want ze moest nog door naar een ander optreden. De oud-Voice Of Holland-finalist trad toch nog een half uur op en verontschuldigde zich toen: “Ik wil hier eigenlijk helemaal niet weg. Veel te gezellig. Maar ja, ik moet. Sorry.” Het publiek wou haar eigenlijk ook niet laten gaan, maar had ook geen keuze. Voordeel was wel dat het programma daarna weer bijna op tijd liep.

Henny Thijssen

Bij het grote publiek is Henny Thijssen als zanger misschien niet zo bekend, maar als tekstschrijver is hij zeker bekend door zijn teksten voor onder andere André Hazes, Renée de Haan, Koos Alberts en Tino Martin. Maar deze avond bracht hij zelf deze nummers ten gehore. Het publiek ontving hem wat lauw maar zong vervolgens elk nummer heel hard mee en zo werd het toch nog een geweldig optreden.

Jaman

En dan was het eindelijk zo ver: de Deventenaar Jaman mocht voor het eerst optreden met een live band. Dit was altijd al zijn grote droom. “Ik heb er vannacht gewoon niet van kunnen slapen” zei een duidelijk ontroerde Jaman aan het begin van het optreden. Verder wou hij er niet te veel aan denken want dan zou hij het niet droog houden. Veel mensen die Jaman kennen waren naar het plein gekomen om hem aan te moedigen en natuurlijk luidkeels mee te zingen. De duidelijk zenuwachtige Jaman genoot duidelijk van het optreden en ook het publiek had de avond van hun leven.

Foto’s (c) Filip Heidinga

Deel: