Op 24 augustus heeft de Amerikaanse Soulzangeres Candi Station alweer haar 30ste album uitgebracht. Candi Staton kent een ruim 5 decennia durende carrière, waarbij haar Disco-hit uit de jaren 70’ (‘Young Hearts Run Free’) en een samenwerking The Source in de jaren 90’ (‘You Got The Love’) haar bekendste hits zijn. In 2015 stond de zangeres nog op North Sea Jazz met haar zoon als drummer in de begeleidingsband.

Het album opent in elk geval lekker soulful met een heerlijke Funky keyboardintro op de track ‘Confidence’. En wanneer Candi met haar rauwe soulstem erin kickt is het duidelijk dat deze dame in geen enkel opzicht van plan is om te stoppen. De zangeres mag dan weliswaar 78 jaar zijn, maar ‘Unstoppable’ is ze zeker! En met ‘Confidence’. Met tracks als ‘I Fooled You, Didn’t I?’, ‘Love is You’, en ‘Revolution of Change’ heeft ze uitstekende soulballads afgeleverd met uitstekend Funky gitaarspel en mooie achtergrondkoortjes. Candi zingt zelf met veel overgave en passie in haar stem alsof dit haar laatste album ooit zou kunnen zijn.

Op tracks als ‘It Ain’t Over’, ‘People Have The Power’, en ‘Stand Up’ lijkt Candi terug te grijpen naar de Funky Soul roots van de jaren 70’. ‘People Have The Power’ is bovendien een vrolijke meezingtrack. De track ‘Stand Up’ heeft een typische jaren ’70 funky gitaarlick onder een positieve tekst om op te komen voor waar je in gelooft.
Tevens staat er op dit album een cover van Elvis Costello & The Attractions (‘What’s So Funny ‘Bout Peace, Love and Understanding’). Qua gitaarspel verschilt Candi’s versie niet heel veel met die van Elvis Costello, maar is het meer haar stem en de koortjes zelf die iets eigens en origineels toevoegen aan de song. Met de tracks ‘Prize Not Worth The Pain’ en ‘Can I Change My Mind’ heeft ze twee prima afsluiters voor de albumtracklist. Beide tracks hebben een lekker funky soul sound die de stijl van het gehele album samenvat.

Op dit album lijkt Candi Staton terug te gaan naar haar Soul en Funky roots uit de jaren 70’. Het album heeft een sterke meezingvibe en swingt eigenlijk vanaf de eerste tot aan de laatste toon. Candi heeft er duidelijk nog altijd zin in en denkt duidelijk nog lang niet aan stoppen. ‘Unstoppable’ is daarom zonder meer een terechte albumtitel. Een uitstekend album voor de nazomer. (9,5/10) (Warner Music)

Deel: