Vier jaar bestaat deze band nog maar, maar toch hebben ze intussen al in meer dan 200 verschillende zalen en festivals gestaan. De band lijkt het niet uit te maken waar ze staan, als ze maar muziek mogen maken. En natuurlijk het publiek vermaken want dat kunnen de 5 heren van The Hillbilly Moonshiners wel. Ze spelen blue-grass muziek maar met een eigen draai eraan. Zo spelen ze bijvoorbeeld ook nummers van The Vengaboys en Beyoncé met net zoveel gemak als nummers van John Denver of Mumford & Sons. Van die laatste band hebben The Hillbilly Moonshiners nog een tribute show, die nog in verschillende plaatsen in Nederland te zien en te horen is.

Sanne Hans is sinds 2008 en de single ‘Just a Flirt’ niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene. De sympathieke zangeres uit Dedemsvaart is dan ook al jaren een graag geziene gast tijdens het Stöppelhaene Festival en stond net als vorig jaar samen met haar band op de laatste Stöppelhaenedag. En na drie dagen regen is het dit jaar nog droog ook nog tijdens haar optreden. Met veel energie kwam ze, onder zeer luid applaus, het podium op gerend. Na twee nummers zag ze opeens een meisje in het publiek met een bord. “Wacht even hoor. Ik zie een bord. Ja, ik stotter en ik ben scheel dus het kan even duren.” Om vervolgens zeer moeilijk richting het meisje te kijken. “Ja, dat ga ik echt niet hardop zeggen.” Maar doet het vervolgens wel: “S-s-s-sanne” kijkt even heel boos. “Nou, bedankt he!”, “Je bent de beste. Nou, dat vind ik dan wel weer lief. Maar ik moet het nog bewijzen he?”. Nou, Sanne, ik denk dat iedereen het er zondag over eens was dat het weer een geweldig optreden was. Ik zou zeggen: tot volgend jaar.

En ook net als vorig jaar mochten The Euros dit jaar het festival weer afsluiten met twee sets. En wat moet je zeggen over deze band? Ze spelen een zeer groot aantal hits van Kabouter Plop tot Bon Jovi maar wisselen dit af met veel interactie met het publiek. Het resultaat is één grote muzikale en vrolijke bende waarbij niemand stil kan blijven staan of het kan laten om mee te zingen of heel hard te lachen. Voeg hier veel rook, vuur en confetti bij en je hebt een show van The Euros. En ook deze zondag wist de band weer op zeer onnavolgbare wijze het publiek uitstekend te vermaken en vrolijk zingend naar huis te sturen na weer een zeer geslaagde editie van het Stöppelhaene Festival.

Foto’s (c) Filip Heidinga / Maxazine

Deel: