The BlueBirds brengen op vrijdag 21 september hun debuutalbum ‘Sisters’ uit. Diezelfde dag start hun gelijknamige theatertour, waarmee het powervrouwentrio Krystl, Elske DeWall en Rachèl Louise door heel Nederland reist met hun countrypop. Het album is geproduceerd door JB Meijers en Matthijs van Duijvenbode en bevat de singles ‘Nothing On Me’, ‘Famous’ en ‘Sisters’. Op vrijdag 31 augustus verschijnt de nieuwe single ‘Money’.

The BlueBirds: “We kunnen niet wachten om heel Nederland mee te nemen in onze positieve vibe en de liefde voor muziek te delen. Wie zien we op tour? Let’s light up the town!”

Individueel hebben Krystl, Elske DeWall en Rachèl Louise alle drie hun sporen verdiend in de muziek, maar hun gezamenlijke voorliefde voor countrymuziek – nog eens aangewakkerd door een gemeenschappelijke verslaving aan de serie Nashville – bracht de zangeressen op het idee om de muzikale krachten te bundelen. Het trio ontstond spontaan, maar het liep al snel uit de hand: binnen twee dagen verkochten ze de grote zaal van Paradiso in uit en vervolgens werd debuutsingle ‘Nothing On Me’ meer dan éen miljoen keer beluisterd op Spotify. Het album en een theatertour van 42 shows konden niet uitblijven.

‘Sisters’ on tour
Geïnspireerd door het album ‘Trio’ van Dolly Parton, Linda Ronstadt & Emmylou Harris spelen The BlueBirds hun nieuwe songs met een kickass band. Daarnaast spelen ze countryklassiekers van artiesten als Alison Krauss, Dixie Chicks, June Carter en Shania Twain. Tussen de liedjes door vertellen de zangeressen over hun sisterhood, liefde voor muziek en de persoonlijke gebeurtenissen in hun turbulente levens.

Deel: