Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Ron Gallo in Bitterzoet.

Concerttip vrijdag 17 augustus: Ron Gallo in Bitterzoet

Rauwe garagerock van de bovenste plank. De Amerikaanse Ron Gallo bracht in 2017 het wereldwijd goed ontvangen album ‘Heavy Meta’ uit en dat bol staat van de felle, fuzzy gitaren, gefrustreerde zangpartijen en cynische teksten. Voor wat betreft die teksten deed hij er dit jaar nog een schepje bovenop met de nieuwe EP ‘Really Nice Guys’. Gallo houdt het voor de rest simpel: bas, drum en gitaar. Meer is er niet nodig om de gestructureerde chaos van zijn muziek vorm te geven. Werd hij op zijn debuutalbum ‘Ronny’ nog geïnspireerd door Harry Nilsson, nu trapt hij het gaspedaal wat verder in en luistert hij vooral naar artiesten als Iggy & The Stooges en Minor Threat. Later dit jaar verschijnt er nóg meer nieuwe muziek van de jonge garagerocker. Vorig jaar maakt Ron Gallo al een ijzersterke indruk op het London Calling Festival in Paradiso.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: