Vandaag overleed de Queen of Soul, Aretha Franklin, op 76-jarige leeftijd. Een legende, die men niet snel zal en mag vergeten. Franklin was ernstig ziek en overleed na een lang ziektebed. Toch bleef ze optreden wanneer ze maar kon, en trad ze vorig jaar nog op, onder anderen in Grand Rapids, Michigan, USA. Het was haar afscheidstournee, en overduidelijk was haar enthousiasme te zien en horen. Als Aretha Franklin niet ongeneselijk ziek was geweest, had ze het liefst nog tot in de eeuwigheid op de planken gestaan.

Aretha Franklin zal gemist worden en herinnerd als een van de meest legendarische stemmen die er ooit op aarde hebben rondgelopen, vandaar een eerbetoon in de vorm van een van haar laatste concerten, in de DeVoss Hall in Grand Rapids, Michigan, USA. Ze zou hierna nog slechts vier concerten geven en een korte performance tijdens het Elton John AIDS Foundation 25th Gala in New york.

I Knew You Were Waiting (For Me)
Do Right Woman, Do Right Man
Baby I Love You
Skylark
Chain of Fools
Rolling in the Deep / Ain’t No Mountain High Enough
(You Make Me Feel Like) A Natural Woman (Carole King cover)
A Brand New Me
Sweet Sixteen (B.B. King cover)
Freeway of Love

Encore:
Respect (Otis Redding cover)

Deel: