Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Ministry in de Melkweg.

Concerttip maandag 13 augustus: Ministry in de Melkweg

De Amerikaanse industrial metalband Ministry werd in 1981 opgericht in Chicago door de eigenzinnige Al Jourgensen (alias Hypo Luxa). De formatie maakte synthrock-georiënteerde muziek maar wijzigde eind jaren ’80 hun koers naar industrial met speedmetal-invloeden. In 1992 braken ze definitief door met hun vijfde album ‘Psalm 69’ en sindsdien staan ze bekend als een van de grondleggers van het genre industrial.

De band wisselde regelmatig van bezetting en ging door moeilijke tijden, ze verloren zowel hun bassist Paul Raven (2007) als hun gitarist Mike Scaccia (2012) aan een hartaanval. Jourgensen last meerdere malen een time out in,maar het kolkende metalbloed kruipt waar het niet gaan kan en de band ramt in 2018 een nieuw album de wereld in dat de titel ´AmeriKKKant´ krijgt.

Want Jourgensen is boos, heel erg boos op wat er gaande is in Amerika, seksueel misbruik en het gebrek aan respect voor vrouwen, het afnemende respect voor de Amerikaanse grondwet, de groeiende acceptatie van iemands mening boven feiten, gebrek aan moraal, ethiek en persoonlijke verantwoordelijkheid bij onze leiders en maar het meest nog op die gekke man in het Witte Huis…dat hoor je allemaal terug op het nieuwe album van Ministry. Vanavond komen ze terug voor een kneiter van een show in de Melkweg.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: