Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Ariel Pink in Paradiso.

Concerttip zondag 12 augustus: Ariel Pink in Paradiso

De als Ariel Marcus Rosenberg geboren Ariel Pink brengt al jaren een ongelooflijke hoeveelheid muziek uit. Muziek die meestal zo gruizig, ruisend en krakend is dat zelfs lo-fi nog een understatement is. Het wordt de luisteraar haast onmogelijk gemaakt om tussen het gekraak door de juweeltjes te horen die een heel select gezelschap er in lijkt te herkennen. Totdat hij het album ‘Before Today’ in 2010 uitbracht. Het was een verrassend goed geproduceerde indiepopplaat, die wereldwijd recensenten doet zoeken naar superlatieven.

‘Before Today’ wordt vooral geroemd om de haast ontelbaar verschillende invloeden. Muziek van de jaren zestig tot nu komt op een ongekunstelde en kleurrijke manier samen. Sindsdien bracht de duizendpoot uit Los Angeles alweer vijf studioalbums uit. Daarmee komt de teller op elf albums te staan, waarvan ‘Dedicated to Bobby Jameson’ de laatste is. Vergeleken met alle pop-collages hiervoor, is dit een intiem en meeslepend album geworden dat zich kenmerkt door de eenzaamheid die ook YouTube-ster Bobby Jameson gevoeld moet hebben.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: