Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Sick Puppies in P60.

Concerttip woensdag 11 juli: Sick Puppies in P60

De Australische hardrockband Sick Puppies behaalde hun eerste grote succes met single ‘All The Same’. Als onderdeel van de Free Hugs Campaign werd bijbehorende video Youtube Video of the Year in 2006. En dat betekende ook de doorbraak voor de Australische band.

In Nederland brak de band door met een plek in de hitlijsten met hun song ‘Maybe’ van het album ‘Tri-polar’. De band wist met dit succes de Sugar Factory uit te verkopen. Naast uitverkochte shows mocht Sick Puppies de afgelopen jaren ook het podium delen met bands als Muse, The Killers, Deftones, Evanescence, Breaking Benjamin, Papa Roach, Incubus en Tool.

In 2014 stapt lead vocalist en gitarist Shimon Moore uit de band. Voor founding members Emma Anzai (bass) en Mark Goodwin (drums) zeker geen reden om te stoppen met muziek maken als Sick Puppies. Met nieuwe zanger Bryan Scott gaat de band samenwerken met producer Mark Holman (Three Days Grace, Shinedown, Halestorm, The Struts). Dit resulteerde in ‘Fury’. Met de single ‘Stick To Your Guns’, vol gitaarriffs en bijpassende percussie keert de band met een letterlijke knal terug. Het album is een weerspiegeling van de gloednieuwe dynamiek in de band tussen Emma, Mark en Bryan.

En ook nu zit de band niet stil! Sick Puppies teast haar fans bijna wekelijks met foto’s vanuit de studio en nieuwe muziek lijkt dan ook onderweg te zijn. Misschien kunnen wij ons op deze avond wel opmaken voor een sneak preview van nieuw werk!

Support-act is Psycho Village! De band uit Oostenrijk ging al op tour met Nothing More en Puddle of Mudd en mag nu de show voor Sick Puppies openen! Psycho Village is een driemansformatie met Daniel Kremsner (zang en gitaar), Maxmillian Raps (bass) en Marcel Urban (drums). In deze setting maken de heren een combinatie van modern rock met post-grunge.

De avond wordt geopend door Call The Riot! Een female fronted hard rock band die niks al te serieus neemt! Met een bult energie, een bult enthousiasme en shows waarbij de hele zaal het podium is, overtuigt deze band elk publiek elke keer! Weer een zaterdag bankhangen of naar een show waar je nog dagen over na zult praten, soms zijn keuzes niet zo moeilijk!

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: