De Canadese rapper Drake heeft geschiedenis geschreven met de beste lancering van een album ooit in het huidige streaming tijdperk. Met meer dan één miljard streams binnen een week verpletterde hij met zijn nieuwe album ‘Scorpion’ alle streamingrecords tot nu toe. ‘Scorpion’ domineert bovendien direct na release de Amerikaanse toonaangevende lijst Billboard Hot 100 en vele andere hitlijsten, waaronder ook de Nederlandse album Top 100.

In de VS brak Drake het one-week streaming record al binnen drie dagen. Een dag later, binnen vier dagen, lukte het de 31-jarige Aubrey Drake Graham, zoals Drake eigenlijk heet, om datzelfde record wereldwijd te verpletteren. De New York Times repte over Drake als “the king of streaming music” en berichtte dat er op enig moment op Spotify meer dan tien miljoen keer per uur naar ‘Scorpion’ werd geluisterd. Met zijn vijfde studioalbum ‘Scorpion’ heeft Drake inmiddels acht opeenvolgende nummer 1 noteringen in de Billboard Top 200 op zijn naam staan.

Vanuit het Amerikaanse equivalent van de NVPI, de RIAA, verscheen het bericht dat Drake met zijn 142 miljoen digitale verkopen “the most RIAA certifications of any artist in history” heeft gescoord. Drake nam het dubbelalbum ‘Scorpion’ samen met met producer Noah Shebib op. Naast de singles ‘Gods Plan’, ‘In My Feelings’ en ‘Nice For What’ is ook een postuum duet met Michael Jackson te horen getiteld ‘Don’t Matter To Me’ en de track ‘Emotionless’, gebaseerd op een sample van Mariah Carey’s ‘Emotions’ uit 1991. Gastbijdragen aan ‘Scorpion’ zijn geleverd door onder anderen Nicki Minaj, Ty Dolla Sign en Jay-Z.Meer

Deel: