De Newyorkse singer-songwriter Eugene Ruffolo vond het na acht Engelstalige cd’s kennelijk eens tijd om in zijn ‘roots’ te graven en een Italiaanstalige cd uit te brengen. Hij heeft in de loop van de jaren een zeer behoorlijke reputatie weten op te bouwen. Zijn cd’s werden hoog gewaardeerd en hij werkte samen met artiesten als Garth Brooks, Kenny Loggins, Mary Chapin Carpenter, Lori Lieberman om er maar een paar te noemen.

Op ‘Canto Per Mangiare’ staan twaalf nummers, waarvan er drie van Ruffolo zelf. Verder staan er wat Italiaanse traditionals op, aangevuld met een paar nummers, die uit de jaren zestig en zeventig stammen. Het resultaat is een luister-cd geworden met prachtige nummers. Mooi gezongen en gespeelde rustige nummers, waarop Ruffolo wordt begeleid door een keur aan collega muzikanten. Aangezien ik de Italiaanse taal niet machtig ben kan ik niets over de inhoud vertellen. Bijzonder vermelding verdienen echter het zelfgeschreven ‘Bella Maria’, het met prachtig accordeonspel opgewaardeerde ‘Estate’ en het bekende ‘Mariann’, waarmee de cd wordt afgesloten. (8/10)  (eigen beheer)

Deel: