Venice brengt dit najaar een nieuw album uit. De Amerikaanse West-Coast band presenteert hun nieuwe werk in november en december tijdens een landelijke theatertour. De Amerikaanse formatie Venice wordt wereldwijd geroemd om hun perfecte West Coast harmonies. De band bestaat uit twee sets broers die zijn geboren en getogen in Venice Beach, Californië: Michael en Mark Lennon en Kipp en Pat Lennon.

Sinds de jaren ‘80 spelen ze samen en hebben, beïnvloedt door onder meer Crosby, Stills & Nash, Fleetwood Mac en The Eagles, ze een eigen folk/rock/soul sound ontwikkeld met als handelsmerk hun fenomenale vierstemmige zangpartijen.

De Lennons beschouwen Nederland als hun tweede vaderland. Sinds de doorbraak eind jaren ’90 hebben ze, samen met bassist Mark Harris, en de inbreng van Nederlandse toetsenist Jasper Westerhof en drummer André Kemp, een grote schare trouwe fans opgebouwd. Venice is beloond met onder meer een gouden album en een Edison voor Beste Internationale Artiest. Hun zonnige ‘harmony-sound’, persoonlijke teksten en betrokken shows leveren Venice bij elke show staande ovaties op.

Ook in de US behoort de band tot de vaste waarden van de muzieksector. Zo maakten ze in 2010 deel uit van de meer dan tweehonderd shows tellende stadiontour met Pink Floyd frontman Roger Waters. Ook leverden de bandleden de afgelopen jaren bijdragen aan tribute albums van iconen als Crosby, Stills, Nash & Young, Bruce Springsteen, Don Henley en Jackson Brown.

Venice speelt tijdens deze tour in de volgende theaters:
25/11 Eindhoven – Muziekgebouw
27/11 Den Helder – De Kampanje
28/11 Heerlen – Parkstad
29/11 Utrecht – TivoliVredenburg (GZ)
01/12 Hengelo – Rabotheater
02/12 Arnhem – Musis
04/12 Rotterdam – Oude Luxor
06/12 Groningen – De Oosterpoort
07/12 Cuijk – Schouwburg
08/12 Apeldoorn – Grote Kerk
10/12 Zwolle – Theater De Spiegel

Deel: