Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Birth of Joy in Rotown.

Concerttip donderdag 17 mei: Birth of Joy in Rotown

Birth of Joy heeft recentelijk een nieuw album uitgebracht: ‘Hyper Focus’. Goed gekozen naam, overigens, want deze band toont bij iedere plaat een enorme gedrevenheid om boven zichzelf uit te stijgen. Birth of Joy neemt nooit genoegen met het aannemen van een enkel muziekgenre, noch is het het doel geweest om geluiden van weleer te imiteren.

De groep is eigenlijk een prachtig product van zijn tijd, laverend tussen de blues en prog rock van de jaren zeventig en de grunge en stoner van de jaren negentig, gespeeld met de kracht, weerbarstigheid en spontaniteit van een punkband. Op ‘Hyper Focus’ reikt het konijnenhol nog dieper: de band koos ervoor om de beruchte live-intensiteit op plaat vast te leggen, net als in de prille begindagen.

Wat nu natuurlijk verschilt ten opzichte van toen: Birth of Joy is tot absolute wasdom gekomen, met een rijkdom aan nieuwe invloeden en ervaringen op zak. Verplichte kost voor fans van Hawkwind, Motorpsycho, Soundgarden en Led Zeppelin.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: