Vandaag verschijnt ‘Vanaf Nu Is Het Van Jou’, het nieuwe album van Maaike Ouboter. Een bundeling korte, persoonlijke verhalen, door Maaike verwerkt in indrukwekkende liedjes die raken. Het album werd geproduceerd door Dries Bijlsma, de muzikale rechterhand van rapper Typhoon.

‘Vanaf Nu Is Het Van Jou’ is het antwoord op de vraag die Maaike Ouboter zichzelf vorig jaar stelde na haar doorbraak in 2013: wat nu? Wat nu, na het overweldigende succes van ‘Dat Ik Je Mis’ (negen miljoen Spotify-streams, twintig miljoen YouTube-views), haar in 2015 verschenen debuutalbum en de daaropvolgende clubtour, theatertours en festivals.

Na deze achtbaan nam Maaike de tijd om stil te staan, om na te denken en om inspiratie op te doen voor nieuwe liedjes. Door te praten met allerlei – voor haar onbekende – mensen en te luisteren naar hun persoonlijke verhalen over relaties en verhoudingen, in alle vormen. Maaike reisde drie maanden lang kriskras door Europa, Israël en Palestina en ontmoette onder meer een straatclown, een operaregisseur, een vluchteling, een krimi-schrijver en een anarchiste. Een bont gezelschap, precies de bedoeling. “Want íedereen heeft een verhaal. En dat wilde ik horen, en ontdekken wat het met mij zou doen. Er bestaan geen oninteressante mensen. En ik weet nu: het komt niet altijd goed. Dat hoeft ook niet.”

Haar bijzondere ontmoetingen vormden de basis voor ‘Vanaf Nu Is Het Van Jou’. Maaike verwerkte de verhalen, maakte ze zich eigen en is nu klaar om ze weer door te geven. Eerder dit jaar verscheen in februari ‘Vanaf Nu’, de eerste single van het album. Een maand later startte haar ‘Vanaf Nu Is Het Van Jou-theatertour’. De komende zomer staan er verschillende festivals op het programma, waarna in het najaar een clubtour volgt. En nu is er dus het album. Luister. Voel. Vind er wat van. Vanaf nu is het van jou.

Clubtour
Wo 21 november – Rotown – Rotterdam
Do 22 nov – Paard – Den Haag
Vr 23 nov – TivoliVredenburg Pandora – Utrecht
Wo 28 nov – Het Depot – Leuven
Do 29 nov – De Roma – Antwerpen
Za 1 dec – Effenaar – Eindhoven
Zo 2 dec – Oosterpoort Kleine Zaal – Groningen

Deel: