Vijf maanden voordat de poorten van het Olympiapark en -stadion open gaan voor Lollapalooza Berlin op 8 en 9 september, maakt de organisatie de line-up van haar 4e editie compleet. Onder meer A$AP Ferg, K.I.Z., Trettmann en Fink schuiven aan naast eerder aangekondigde namen als The Weeknd, Imagine Dragons, The National, Kraftwerk 3D, David Guetta en vele anderen.

Niet eerder was de line-up van Lollapalooza Berlin zo gevarieerd. Ook zijn er dit jaar meer urban acts te zien dan ooit. Zo vullen de populaire Duitse hiphop groep K.I.Z. en rapper Trettman het affiche aan, evenals de Amerikaanse A$AP Ferg. Daarnaast is de komst van de singer-songwriters Fink en Kat Frankie en de indieband Fil Bo Riva bevestigd. Vanuit de elektronische scene zijn de dj’s Danny Avila en Smiie toegevoegd. Tot slot maken de Amerikaanse rockband The Night Game, de Duitse popgroep Von Wegen Lisbeth en de Zimbabwaanse band Mokoomba hun opwachting op de grote festivalpodia van Lollapalooza Berlin 2018.

Naast de vier grote venues is er een ‘Weingarten’ – de perfecte plek om even neer te ploffen, te genieten van het nazomerse Berlijnse zonnetje en de beste regionale wijnen te proeven. Voor deze venue zijn artiesten uit de meest uiteenlopende genres geboekt, waaronder Helgen, Manuel Möglich, Thorsten Nagelschmidt, L.A. Salami, Hak Baker, Berliner Kneipenchor, Claudio Donzelli, Laura Carbone, David Keenan, Beranger, Kendy Gable, The Everettes en APEY.

Nieuwe locatie
Na een kort uitstapje naar de paardenracebaan van Hoppegarten afgelopen jaar, keert het festival deze zomer terug naar het centrum van Berlijn, ditmaal aan de westkant. Het Olympisch Park met het statige Olympiastadion is al een historische bezienswaardigheid op zich. Dankzij de goede verbindingen met het openbaar vervoer en de ruime ervaring met grootschalige events, zoals concerten van Michael Jackson en The Rolling Stones en de WK Voetbal finale in 2006, belooft deze locatie des te meer de ideale venue te worden voor Lollapalooza Berlin.

Line-up 2018 Lollapalooza Berlin:

The Weeknd
Imagine Dragons
Kraftwerk 3D
The National
Armin van Buuren
Kygo
David Guetta
Liam Gallagher
Dua Lipa
Ben Howard
Rag’n’Bone Man
Years & Years
K.I.Z.
Freundeskreis
Casper
RAF Camora & Bonez MC
Scooter
A$AP Ferg
Trettmann
SXTN
RIN
Von Wegen Lisbeth
The Wombats
Fink
DVBBS
Showtek
NERVO
Jonas Blue
Friendly Fires
Sofi Tukker
Jorja Smith
Lewis Capaldi
Wolf Alice
Kat Frankie
Fil Bo Riva
Oliver Koletzki
San Holo
Alison Wonderland
Ofenbach
Danny Avila
Alexis Taylor
Gurr
Dhani Harrison
Giant Rooks
The Night Game
Smiie
Mokoomba
Helgen
Manuel Fröhlich
Thorsten Nagelschmidt
L.A. Salami
Hak Baker
Berliner Kneipenchor
Claudio Donzelli
Laura Carbone
David Keenan
Beranger
Kendy Gable
The Everettes
APEY

Deel: