Ashley McBryde wordt gezien als country’s grootste doorbraak in 2018. Haar album ‘Girl Going Nowhere’ volgt haar EP uit 2016 ‘Jalopies & Expensive Guitars’ uit 2016 op, en is het eerste album dat uitgebracht wordt op een groot label.

Het album wisselt mooie kleine liedjes zoals ‘Girl Going Nowhere’ en ‘Andy (I Can’t Live Without You’) af met de country rock in ‘Radioland’ en het Memphis soulachtige ‘Southern Babylon’ wat je doet denken aan Bobbie Gentrys’ ‘Fancy’. McBryde vertelt op dit album no-nonsense verhalen van circa 3,5 minuut lang. “A Little Dive Bar In Dahlonega” is de eerste single van het album en wordt als een van de beste 54 songs van 2017 beschouwd.

De titeltrack van het album is gebaseerd op een uitspraak van McBryde’s wiskunde leraar. Hij zei dat ze “maar beter een back up plan kon hebben, want de weg naar de muziek zou toch nergens naartoe leiden”. Deze uitspraak deed juist het tegenovergestelde en spoorde McBryde alleen maar meer aan wat resulteerde in dit prachtige album. Via vele kelders, barretjes en ‘county fairs’ belandt McBryde waar ze moet zijn. Eerst nog op het grote podium naast artiesten als Hank Williams Jr. en Eric Church, maar met dit album bewijst McBryde dat ze klaar voor het grote werk en eigen tours.

Hoewel ‘Girl Going Nowhere’ in het country genre valt, bevat het niet de typische steel-guitar en banjo elementen die je in de country verwacht. Het is een album wat je kan verwachten van een whiskey drinkende, bad-ass als McBryde. Rechttoe en rechtaan… geen bullshit. (9/10) (Warner Bros. Nashville)

Deel: