Voor Joost Dijkema is De Amer een vertrouwde omgeving. Op zaterdag 7 april speelt hij er een soort thuiswedstrijd. Joost Dijkema komt uit Rolde, maar woont tegenwoordig in Groningen. Hij is een getalenteerd songwriter, een begenadigd fingerpicking gitarist en beschikt als zanger over een warme stem. Invloeden van country, blues en folk klinken door in de muziek, die hij op het podium van De Amer zal laten horen. Maar plaats hem alsjeblieft niet in een hokje, want hij speelde garagepunk met Loud Squirt en de opvolger Recipees. Met de countryband Reverse Cowboys is hij nog steeds actief. Daar neemt hij behalve zang en gitaar ook nog de banjo, mondharmonica en voetdrum voor z’n rekening. Hij komt als de singer-songwriters en met name als fingerpicking gitaarist

De verbinding met De Amer is er al heel lang. Joost Dijkema had er een baantje in ded horeca en als er een band of artiest uitviel, stapte hij het podium op. En hij maakte er natuurlijk kennis met een groot aantal artiesten en verschillende genres. Typerend is ook dat hij voor het tv-programma Djammen van RTV Drenthe de gelagkamer van De Amer als decor voor de opnamen had uitgekozen.

Joost Dijkema bracht begin 2017 zijn eerste solo-album uit: Sacred Revelations. Het lovend ontvangen debuut was het resultaat van de ontelbare uren die hij in de nummers en zijn gitaarspel had gestoken.

Deel: