Een goede vrijdag was het zeker voor alle fans van James TW in de Oosterpoort te Groningen. De Engelse singer-songwriter James TW heeft het publiek weer op zijn kop gezet. Het begon allemaal op YouTube toen de welbekende Canadese singer-songwriter Shawn Mendes hem ontdekte. Hij regelde meteen een platendeal bij zijn label Island Records. Al snel stond James TW in het voorprogramma van deze superster. Nu op eigen kracht weet hij al zijn publiek te bereiken met zijn nummers waarin veel mensen zich herkennen.

Callum Beattie uit Schotland mocht aftrappen met het voorprogramma, het enthousiasme was meteen al niet te stoppen toen hij begon met zingen. Callum begeleidde zichzelf met zijn gitaar op het podium maar werd ook volop ondersteund door het geklap van het hele publiek. De zaal zong mee uit volle borst en de tienermeisjes warmden hun stem alvast op voor hun enige echte idool.

Je zou bijna denken dat de gillende meisjes geen stem meer over zouden hebben na het top voorprogramma van Callum Beattie maar toen James TW het podium op kwam lopen bewezen ze het tegendeel. Ook mocht de zaal nog genieten van het nieuwe nummer ‘Suitcase’ wat nog niet uitgebracht is. James had veel contact met zijn fans en vertelde dat hij het geweldig vindt dat zoveel mensen zich verbonden voelen met zijn muziek. Hoewel de tienermeisjes voor het grootste gedeelte de zaal vulden, was er ook ouder publiek aanwezig. Het blijkt dus dat zijn muziek bij alle leeftijdscategorieën in de smaak valt.

James TW heeft een leuke show neergezet. Het wachten tussen het voorprogramma en hoofdprogramma duurde lang, maar gelukkig werd dit gecompenseerd met catchy nummers waar het publiek tussendoor nog even los op kon gaan. Het geluid in de zaal was goed geregeld, gehoorbeschadiging zou je alleen op kunnen lopen door de gillende fans. De singer-songwriter heeft zijn fans zeker weer een onvergetelijke avond bezorgd!

Foto’s (c) Janne van der Vegt

Deel: