Hannah Epperson bracht op 16 februari haar nieuwe album Slowdown uit via Listen Records. Op 6 april speelt Hannah Epperson in de Waalse Kerk te Amsterdam. De Canadese met een Amerikaans paspoort heeft met haar stem, viool en looppedaal de mogelijkheid te verdwalen in haar eigen bedachte werelden en neemt haar publiek daar gemakkelijk in mee. Hannah Epperson creëert een uniek geluid, dat moeilijk in een hokje te plaatsen is. Maar conceptueel zou je haar een avant-garde pop artiest kunnen noemen.

Op Slowdown staan twee versies van vijf liedjes. In Epperson’s universum, de namen Iris en Amelia vertegenwoordigen twee verzonnen karakters. Ze vormen een duidelijk contrast met elkaar. De ene versie is heel klein en minimalistisch (Iris), de ander is echte popmuziek, maar wel met een experimenteel randje (Amelia). In Oktober 2016 verscheen Upsweep, het eerste album met dit concept. Slowdown is het tweede en laatste album in deze cyclus.

Bij het nummer 40 numbers (Amelia) werd een mooie dansvideo gemaakt. De afgelopen twee jaar heeft Epperson intensief door Europa getoerd en zo stond ze onlangs nog in het voorprogramma van Ry X in een uitverkocht Carré. Op 6 april is ze terug in Nederland voor een show in de Waalse Kerk in Amsterdam.

Deel: