In de Beurs van Berlage is van 8 maart tot 8 juni een expositie te bezoeken van spullen van Prince uit zijn Paisley Park. Op 21 maart a.s. is het alweer twee jaar geleden dat hij onverwacht overleed, maar hij is in spirit terug in Nederland!

Gisteren was de officiële opening met een avond van genodigden in Amsterdam. Mick Boskamp opende de avond met mooie anekdotes van zijn ontmoetingen met Prince, Hij was als journalist van de Hitkrant de eerste die Prince ooit interviewde en later in 1986 rondleidde door Amsterdam. Nadat 150 mensen met licht het symbool van wijlen Prince toonden werd de expositie geopend.

Vooral veel kleding en gitaren worden begeleid met tekst (of via de koptelefoon) in de expositie die mooi geëtaleerd is. De kleinere items zijn zoals geschreven songteksten van Prince en persoonlijke items brengen je pas echt dicht bij de meester. In gedachten zien je hem schrijven en krassen door de tekst ideeën. Voor de VIP’s (de duurdere kaartjes) zal het hoogtepunt toch zijn dat je met handschoentjes (die je niet mag meenemen!) een van zijn gitaren mag vasthouden. Dichter bij Prince zal je dan toch niet meer komen als fan zijnde.

De expositie is toch vooral voor de echte fans een ‘must see’, de kleding die de kleine man aanhad bijvoorbeeld en die je zonder glas ervoor bijna kan aanraken, brengen een hoop herinneringen terug aan alle fijne optredens die Prince in Nederland verzorgde. Twee Nederlandse fotografen (Andreas Terlaak en Rob Verhorst) zorgden voor het vastleggen van die Live momenten en zijn een mooie aanvulling van de expositie.

De gebruikelijke fanshop geeft nog een keer de kans om een mooi shirt of een ketting mee naar huis te nemen om deze unieke artiest dicht bij je hart te houden.

Foto’s (c) Eric van Nieuwland

Deel: