Op een zeer koude donderdagavond 1 maart stond een van Nederlands grootste artiesten in de grote zaal van Hedon in Zwolle. De eerste keer in het nieuwe Hedon, zo vertelde ze zelf en daar had ze ontzettend naar uitgekeken. De laatste keer dat ze in Zwolle stond is alweer 5 jaar geleden, en dat was toen in de IJsselhallen in verband met de verbouwing naar het nieuwe Hedon.

Alle stijlen kwamen voorbij tijdens het concert. Nieuwe liedjes van het album ‘Together’ waarvan Ivan Peroti (Sven Hammond, The Voice of Holland) er een aantal heeft geschreven. Maar uiteraard wordt ook ‘Lily Was Here’ gespeeld, verrassend genoeg al als derde nummer in de set. Een grote rol was ook weggelegd voor Ulco Bed, al jaren de vaste gitarist voor Candy. Wat deze man uit een gitaar toverde was voor vele hobby-gitaristen abracadabra. Als je op zoekt bent naar funk in een gitaar dan moet je deze man uitnodigen.

Halverwege het concert werd zelfs een 2pac medley ingezet met ‘California Love’ en ‘No Diggity’. Naadloos gingen de nummers over in elkaar en danste de gehele zaal op de klanken van de band. Het geluid in de zaal was fantastisch, zelfs vooraan in de zaal bleef de muziek overeind. Dat op een gegeven moment Candy haar microfoon op de saxofoon het begaf had de zaal niet eens echt n de gaten. Snel draaide Candy haar zangmicrofoon, wees even naar de geluidsman, en speelde zonder onderbreking verder.

Verder stond de avond vol met kleine solo’s van bijna alle bandleden, waarbij subtiel nummers van Prince doorheen worden gemixt. Dat Prince veel voor Candy heeft betekend is wel duidelijk. De avond eindigde met een eigen nummer, haar hitsingle ‘Sax-a Go Go’ van het gelijknamige album uit 1993. Het was haar laatste grote hit in Nederland en België en het laatste nummer van een funky avond in Hedon.

Foto’s (c) Rene Obdeijn

Deel: