Op 4 mei 2018 verschijnt het nieuwe album van de vaderlandse rocksensatie DeWolff. Het album, genaamd ‘THRUST’, zal uitkomen via Mascot Label Group. Op dezelfde dag lanceert DeWolff het album met een show in Paradiso, Amsterdam.

DeWolff is het driekoppige rock ’n roll monster uit het Diepe Zuiden van Nederland; een vuurspuwende liefdesbaby van de grote rockbands uit de 70’s, maar dan met een psychedelische, kosmische sound die zo uit de toekomst lijkt te komen. DeWolff werd geboren in 2007 met Pablo van de Poel op zang/gitaar, broertje Luka van de Poel op drums en Robin Piso op Hammondorgel, en is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste en meest gewaardeerde live bands van het land. Leon Russell meets Deep Purple, Black Keys meets Allman Brothers. Maar DeWolff is toch vooral DeWolff; een oude ziel in een jong lichaam, een stronteigenwijze en snoeihard rockende jonge band met 5 studioplaten en een liveplaat op zak. DeWolff live meemaken is een avontuur dat je niet snel vergeet: onuitputtelijke energie, grandioos muzikantschap, grenzeloos enthousiasme en een ‘speel-alsof-het-je-laatste-show-is’-mentaliteit.

Voor hun 6e studioalbum trok de band zich in de zomer van 2017 terug in hun eigen analoge ‘Electrosaurus Southern Sound Studio’. Een idyllische plek, gevestigd in een werfkelder langs de Oudegracht in Utrecht, vol met opnameapparatuur en versierd met antieke lampen, Perzische tapijten en opgezette dieren. Daar werd ‘THRUST’ volledig door de band zelf opgenomen en geproduceerd.

Qua songs en teksten is de band overduidelijk een andere koers gaan varen. Ze pakken hedendaagse sociale en politieke kwesties aan op ‘Deceit & Woo,’ geschreven op de dag van de inauguratie van Donald Trump. En ze belichten het politieke klimaat dichter bij huis op het openingsnummer ‘Big Talk.’

‘California Burning’ handelt over de luidruchtige maatschappij waarin we leven. Thema’s als gokken en de dood worden aangesneden op ‘Tragedy, Not Today’ en ‘Tombstone Child’. Voor ‘Outta Step and Ill at Ease’ stapte de band ook uit hun comfortzone. “Vroeger was ik erg slecht in het op papier zetten van een sterke emotie. Ik was of te blij of te verdrietig om er op dat moment een lied over te schrijven,” aldus Pablo. “Dit is het eerste nummer ooit dat ik schreef toen ik me super down en eenzaam voelde.”

Vandaag de dag hebben de inmiddels mid-twintigers zich volledig ingesteld op creatieve vrijheid, legt Pablo uit. “We schrijven niet meer vanuit een voorbedacht concept, maar laten ons leiden door wat er op dat moment muzikaal tot stand komt.“

In 2017 vierde de band hun 10e verjaardag geheel in stijl met hun eigen festival DeWolffest. 3500 fans bezochten TivoliVredenburg en zagen bands als Wolf People, Little Barrie en headliner DeWolff. “Het is heel vreemd,” zegt Pablo erover. “Het voelt alsof we pas 3 jaar bestaan. Het was heel gaaf om te zien dat er zoveel mensen naar dit festival kwamen, het voelde echt als een beloning voor de afgelopen 10 jaar. Soms vraag je je weleens af: hoe lang gaat dit nog duren? Zal het vervagen? Dat gaat niet gebeuren, we zijn nu al 10 jaar samen. Mensen geloven waar we voor staan ​​en respecteren en waarderen wat we doen. Het voelt alsof we het eindelijk gemaakt hebben.”

Tien jaar ervaring en dan je grootste album tot nu toe willen maken; ‘THRUST’ is een exacte weergave van de DeWolff-live-ervaring gecombineerd met studio-experimenten. Het album vertegenwoordigt het rock-‘n-roll geluid van 2018; met woede, frustratie, emotie en soms desillusie over de huidige toestand van de wereld. En dat alles op een epische en uiterst groovy manier vastgelegd.

Deel: