Fischer-Z is één van de grote Britse art-pop/new wave bands uit de jaren ’80. Het is zo’n band die elke keer als je ze bijna vergeten bent, weer verrassend uit de hoek komt met nieuw materiaal. Dat doet de band dit jaar al veertig jaar. In 1979, twee jaar na oprichting, kwam een van de grootste cultalbums in de new wave-muziek ‘World Salad’ uit, waarvan single ‘Remember Russia’ meteen door John Peel grijsgedraaid werd. De band komt op 12 mei naar TivoliVredenburg.

De band borduurt dan voort op muziek uit de vroege jaren ’70 en voorziet hun aangename new wave sound van reggae-invloeden en accenten uit de punk: zo wordt de Britse liefdesbaby van Talk Talk en The Police geboren. Met zijn indringende en hees gezongen stemgeluid kun je John Watts tot één van de meest identieke zangers uit het genre rekenen. Album twaalf ‘Building Bridges’ zag afgelopen jaar het licht. Een uitgelezen kans om te genieten van een aangename kruising van hoogkwalitatief jeugdsentiment en tijdloos goede muziek!

Deel: