De legendarische Amerikaanse gitarist Carlos Santana komt dit voorjaar met zijn band naar Nederland. Op dinsdag 26 juni 2018 staat de tienvoudig Grammy-winnaar met zijn Divination Tour in Ziggo Dome. Santana staat bekend om wereldhits als ‘Samba Pa Ti’, ‘Black Magic Woman’ en ‘She’s Not There’ die steevast zijn terug te vinden in de Radio 2 Top 2000.

In zijn glansrijke carrière, die bijna een halve eeuw bestrijkt, verkocht Carlos Santana (1947) meer dan honderd miljoen platen en bezochten wereldwijd evenveel mensen zijn opzwepende concerten. De geboren Mexicaan sleepte tien Grammy’s in de wacht, waaronder album van het jaar met ‘Supernatural’, en wordt tot de beste gitaristen op aarde gerekend. Daarnaast wist hij sinds de jaren zestig in elk decennium een toptien-album af te leveren in de Billboard-chart. Een prestatie die alleen de Stones evenaarden. Dit alles leverde hem in een welverdiende plaats op in de prestigieuze Amerikaanse Rock and Roll Hall of Fame.

De gitarist brak met zijn experimentele jazzrockband Santana in 1969 door op het Woodstockfestival. Gedurende de jaren ‘70 en vroege jaren ‘80 bracht Santana een reeks succesvolle albums uit, zoals Abraxas , Lotus en Amigos. In de nineties decimeerde het succes van Santana, vooral vanwege de tanende populariteit van jazzrock in het algemeen. Maar in 1999 maakte hij een grandioze comeback met het gelauwerde en meer popgedreven ‘Supernatural’, wat hem een karrenvracht aan prijzen opleverde.

Santana’s fusie van jazz, rock en Latijnse invloeden heeft hem een unieke positie in de rockgeschiedenis opgeleverd. Prince noemde hem zelfs ooit een grotere invloed dan Jimi Hendrix. Deze gitaargrootheid is dit voorjaar weer in Nederland te bewonderen. In het kader van zijn Divination Tour speelt hij op dinsdag 26 juni 2018 in de Amsterdamse Ziggo Dome. Voor de fans van schurende gitaarsolo’s, verfijnde melodielijnen en latijns-, Afrikaanse ritmes een ware traktatie.

Deel: