2017 is weer vrijwel voorbij, vandaar dat Maxazine deze kerst traditiegetrouw komt met een muzikaal jaaroverzicht. In het kort gaan we door het hele jaar heen. Dit uur blikken we terug op december.

De organisatie van Paaspop maakt een aantal namen bekend voor 2018: Anne-Marie, Ares, Blackwave, The Bloody Beetroots LIVE, Broederliefde, Cartiez, The Cool Quest, DAISY, Daredevils, Ferocious Dog, Jacin Trill, Leafs, New Kingston, Orange Goblin, The Partysquad, Rimboband, Roxeanne Hazes, Weekend Warriors en Zeke. Eerder werden al onder andere De Jeugd van Tegenwoordig, Dotan, Guus Meeuwis, Kensington, Lil’ Kleine LIVE en Nothing But Thieves aangekondigd.

Pearl Jam kondigde aan dat ze de derde headliner zijn van Pinkpop 2018. De publieksfavoriet uit Seattle sluit de eerste dag van het festival af op 15 juni. Voorafgaand aan hun optreden op Pinkpop speelt de band op 12 juni 2018 in de Amsterdamse Ziggo Dome.

Op 6 december overleed de Franse rocker Johnny Hallyday. Hallyday – Franse zanger van Belgische afkomst – had in Nederland twee #1-hits: ‘Tes tendres années’ en ‘Pour moi la vie va commencer’. Naast zijn zangcarrière was Hallyday ook acteur en hij speelde rollen in meer dan 30 films. Johnny Hallyday stierf op 73-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker.

Vanwege de enorme belangstelling voor zijn concerten maakte Roger Waters bekend dat hij een vierde concert in Ziggo Dome gaat geven op zaterdag 23 juni. Behalve op 23 juni treedt Waters met zijn Us + Them tournee ook op 18, 19 en 22 juni op in Amsterdam.

Bospop maakte de eerste namen bekend die het affiche sieren voor editie 2018: : Live, a-ha, Billy Idol, Jonathan Jeremiah, Southside Johnny & The Asbury Jukes, Venice, Graveyard, The Cadillac Three, The Band Of Heathens, Con Brio en Jetbone. De 38ste editie van het festival zal plaatsvinden op zaterdag 14 en zondag 15 juli 2018 op Evenemententerrein A2 Weert Noord.

Roy Orbison In Dreams: The Hologram Tour is op maandag 23 april te zien in het nieuwe Luxor in Rotterdam. Tijdens dit bijzondere concert brengt een hologram van de legendarische zanger zijn grootste hits, live ondersteund door het orkest Sinfonia Rotterdam. De Amerikaanse country- en rockzanger Roy Orbison, volgens Elvis Presley ‘de grootste zanger ter wereld’ brak in 1960 wereldwijd door met ‘Only The Lonely’. Daarna volgden nog vele hits zoals ‘Crying’, ‘In Dreams’, ‘Oh Pretty Woman’ en ‘You Got It’.

Deel: