2017 is weer vrijwel voorbij, vandaar dat Maxazine deze kerst traditiegetrouw komt met een muzikaal jaaroverzicht. In het kort gaan we door het hele jaar heen. Dit uur blikken we terug op augustus.

The Village People gaf een mooi feestje in Paradiso met een volle zaal saluerende op ‘In The Navy’, dansend op ‘Go West’ en natuurlijk druk gebarend op ‘Y.M.C.A.’, wat een genot was om te zien. Zelfs met een muziekband was het optreden zeer vermakelijk en zorgde Village People voornamelijk voor een hoop lachende gezichten, met veren, cowboyhoed of helm.

Night of the Proms gaf haar eerste namen vrij voor editie 2017, soulzangeres Joss Stone, voormalig Spice Girl Melanie C en de 16-jarige pianiste Emily Bear vertolkten op zaterdag 18 november hun grootste hits in Ahoy in Rotterdam onder begeleiding van het Antwerp Philharmonic Orchestra onder leiding van de Braziliaanse dirigente Alexandra Arrieche. Later kwam daar Mark King, leadzanger/bassist van Level 42 bij.

Op 8 augustus nam de muziekwereld afscheid van Glen Campbell (81 jaar). Glen Campbell was een Amerikaanse countryzanger, songwriter en gitarist die een aantal wereldhits scoorde en vele tientallen miljoenen platen verkocht. Zijn grootste hits waren ‘Wichita Lineman’ (1968) en ‘Rhinestone Cowboy’ (1974). Naast zanger en songwriter was Glen Cambell een zeer begenadigde gitarist. Sterker nog, zijn muziekcarriĆØre begon hij als sessiemuzikant. Glen Campbell die op 22 april 1936 werd geboren in Delight, Arkansas, Verenigde Staten, was 81 jaar. Hij overleed aan de gevolgen van de ziekte van Alzheimer waaraan hij al enige jaren leed.

Bryan Adams bewees op zaterdag 12 augustus zijn populariteit op de populaire evenementenlocatie Strijp S in Eindhoven. Bij Bryan Adams denkt iedereen meteen aan megahits als ‘(Everything I do) I do it for you’, ‘Summer of 69’ en ‘Heaven’. Toch is het maar het topje van de ijsberg als je bedenkt hoe enorm veel hits de Canadees inmiddels heeft afgeleverd.

Internationaal pop-icoon P!NK keerde terug met haar nieuwe single ‘What About Us’. Het nummer is geschreven door P!NK, Johnny McDaid van Snow Patrol en Steve Mac, en geproduceerd door Mac. ‘What About Us’ is de eerste officiĆ«le single van P!NK’s langverwachte zevende studioalbum, ‘Beautiful Trauma’ dat uitkwam op 13 oktober.

Deel: