Speciaal voor zijn nieuwe album ‘Thuis’ geeft Borsato een tour door heel Nederland en België. Borsato brengt hierbij nieuw werk, maar ook zijn grootste hits tijdens deze intieme optredens. Als onderdeel van zijn tournee ter promotie van zijn album ‘Thuis’, stond Marco Borsato donderdagavond in Hedon, Zwolle.

Dat ‘Thuis’ een succes is, mag inmiddels al wel duidelijk zijn. Het album is binnengekomen op de eerste plek in de albumhitlijst. Ook is het album inmiddels al bekroond met een platina plaat. Het was ook wel te verwachten, want vrijwel ieder album van de zanger gaat al tienduizenden keren over de toonbank zonder dat de fans er één noot van horen. Fans van Borsato gaan al uit van de kwaliteit van de nieuwe nummers. Blindeling, en zo ook in Hedon was de zaal al vrij snel uitverkocht.

In Zwolle waren twee vrouwelijke fans van Borsato aanwezig, die de zanger inmiddels al voor de 450ste keer meemaakten. Het 450ste optreden van Marco werd door de zanger beloond met een dikke kus. Slechts Elvis Presley zal hebben kunnen bogen op zulke die hard fans als deze twee. Gelukkig voor de zanger zijn er velen zoals de twee superfans, en in de Hanzestad stond de zaal dan ook vol met zulke superfans. Slechts weinig zangers in Nederland kunnen zo’n vaste fanschare tot zich rekenen als Marco Borsato.

Het concert in de Overijsselse hoofdstad was er een dat vrijwel foutloos was. Maar wees nu eerlijk, Marco zit inmiddels zo lang in het vak dat hij wel weet wat de fans willen horen. Nieuwe nummers, afgewisseld met de grootste hits; De hitmachine die ooit bekend werd als winnaar van Hennie Huismans Soundmixshow zette een sterke show neer.

Foto’s (c) Robert Westera

Deel: