Op woensdag 4 april 2018 komt de Amerikaanse alternatieve rockband Fall Out Boy naar AFAS Live, Amsterdam. Het concert maakt deel uit van een wereldwijde tournee in het kader van hun nieuwe album MANIA, dat in januari 2018 uitkomt. De kaartverkoop voor het concert start op vrijdag 24 november om 09:00 uur via Ticketmaster.

In april 2017 kondigde Fall Out Boy met de release van leadsingle ‘Young And Menace’ de komst van hun zevende studioalbum MANIA aan, dat op 19 januari 2018 wordt uitgebracht. In het kader van hun wereldwijde MANIA tournee doet de band op 4 april 2018 voor de derde keer in hun carrière AFAS Live aan.

De vierkoppige band uit Chicago rondom bassist en frontman Pete Wentz en zanger Patrick Stump brak in Nederland in 2007 definitief door bij het grote publiek met hitsingles ‘Thnks Fr Th Mmrs’ en ‘This Ain’t A Scene It’s An Arms Race’, nadat de band na hun debuutalbum uit 2002 en poppunkklassieker ‘From Under The Cork Tree’ (2005) binnen enkele jaren tijd was uitgegroeid tot een van de grootste bands uit het emo/poppunkcircuit.

Na nog een studioplaat en een livealbum hield Fall Out Boy het in 2009 voor onbepaalde tijd voor gezien, maar in 2013 verscheen de band plotseling opnieuw ten tonele met het gloednieuwe album ‘Save Rock And Roll’ op zak en een optreden op Lowlands in de agenda. Op het album debuteerden ze een vernieuwd en volwassener rockgeluid, beïnvloed door pop, hiphop en elektronische muziek en met features van verrassende gastartiesten als Elton John en Courtney Love. Met opvolger ‘American Beauty/American Psycho’ (2015) zette de band het succes van hun nieuwe sound voort, onder andere met een uitverkocht optreden in AFAS Live.

Deel: