Verraste Eminem de wereld onlangs nog met zijn veelbesproken en -geprezen kritische freestyle rap waarin hij hij zich uitsprak over (het beleid van) president Trump, gisteren wierp hij onaangekondigd zijn nieuwe single ‘Walk On Water’, featuring niemand minder dan Beyoncé, online. Het nummer is afkomstig van zijn nieuw te verwachten album, dat naar alle waarschijnlijkheid ‘Revival’ zal heten en, volgens de geruchten op internet, op vrijdag 17 november uitkomt.

Het begon allemaal met een Instagramfoto van manager Paul Rosenberg, die het nieuwe album van de band Yelawolf in zijn handen hield, voor het raam van zijn kantoor. Oplettende fans van Eminem zagen iets opmerkelijks in de enorme reclameposter op een van de gebouwen in achtergrond, van een ogenschijnlijk medicijn genaamd ‘Revival’. De ‘E’ in de merknaam van het zogenaamde medicijn, was omgekeerd, net als de ‘E’ in Eminem’s kenmerkende logo.

Daarop googelden fans massaal het medicijn, waarna ze uitkwamen op de website ‘Ask About Revival’, waarop reclame wordt gemaakt voor een remedie tegen het ogenschijnlijke ziektebeeld ‘Atrox Rithimus’, wat nog het best vertaald kan worden als ‘abominabel ritme’. Op de website zijn allerlei verwijzingen te vinden naar de rapper en zijn maatschappijkritische blik. Zo zouden potentiële gebruikers van het middel, volgens de veiligheidsvoorschriften, de dokter moeten informeren over hun mogelijke “history of confusion or poor judgement” en hun eventuele “allergic to midwestern tympanic stimulators”. Volgens de site is ‘Revival’ een “non-injectable medication given through the ear canal” dat geen bijwerkingen veroorzaakt. Mocht de gebruiker die toch ervaren, dan krijgt hij/zij het volgende advies: “you should for sure seek medical attention, “I need a doctor”. Die laatste quote refereert naar de track van Dr. Dre en Eminem uit 2011.

Verwachte releasedatum album
Fans hebben uitgezocht dat er tot vrijdag 17 november betaald is voor de billboards van ‘Revival’, wat zou kunnen betekenen dat de releasedatum van het album, dat zeer waarschijnlijk de titel ‘Revival’ zal dragen, op die dag valt. Met deze verrassende campagne en release van ‘Walk On Water’ zet de wereldberoemde, beruchte en veelgeprezen rapper een meesterzet in de muziekwereld.

Deel: