Wat is een jazzclub zonder zijn eigen sessie? Zonder een muzikale speeltuin waar je wereldberoemde muzikanten, lokaal talent en alles daartussenin aantreft, zowel op als voor het podium? Precies. Enter BIRD sessions, BIRD’s wekelijkse jazz-hangout.

Woeonsdag 1 november: Aubrey Johnson, Marta Sánchez & Marike van Dijk
New York-based zangeres en componist Aubrey Johnson speelde al met Bobby McFerrin (op zijn Grammy-nominated VOCAbuLaries), Lyle Mays Quintet, Jimmy Cobb, John Patitucci, Janis Siegel, John Zorn’s Mycale Vocal Quartet en Fred Hersch. Ze deelt vanavond het podium met de Spaanse zangeres en componist en winnaar van de MacDowell Fellowship Marta Sánchez. Verder on stage: saxofonist Marike van Dijk en onze eigen Stefan Lievestro en Niek de Bruijn.

Woeonsdag 8 november: Liberati Quartet
De leden van het Liberati Quartet hebben allemaal een verschillende muzikale achtergrond en dat hoor je terug in hun sound: van hedendaagse, door muzikanten als Chris Potter, John Scofield en Kurt Rosenwinkel beïnvloede jazz tot het meer traditionele jazzgeluid van de sixties (denk aan Dexter Gordon, John Coltrane en Thelonious Monk). Na een tour in Italië en vele optredens in Nederland, verscheen de ep Upside Down en (en, en!) won de band de prestigieuze Erasmus Jazz Prijs. Line-up: Robert Unterköfler (saxofoon), Edoardo Liberati (gitaar en composities), Jurriaan de Kok (contrabas) en Denis Baeten (drums).

Woeonsdag 15 november: Rebekka Ling
Soul- en jazzzangeres Rebekka Ling maakt melodische muziek, geïnspireerd door soullegends als Marvin Gaye, met invloeden uit de hiphop en jazz. Een nieuwe ep is in aantocht, maar eerst kunnen we genieten van haar eerste single ‘Spark’. Verwacht een avond met eigen songs en tracks van Rebekka’s grootste inspiratiebronnen D’Angelo en Bilal. Line-up: Rebekka Ling (vocals), Azim Inami (gitaar), Niek de Bruijn (drums) en t.b.a. (bas).

Woeonsdag 22 november: Kruidkoek
Kruidkoek speelt garagejazz: hun eigen obscure mix van jazz, rock en Tarantinofilms met een ongezonde dosis improvisatie en humor. De ideale muzikale uitlaatklep van vier goede vrienden die hun grenzen blijven verleggen en sinds het ontstaan in 2014 al vele luisteraars bekoren. Zo speelden ze al toko’s in het hele land plat waaronder Paradiso, Melkweg, het Bimhuis, vele festivals en de Popronde. Na de twee ep’s Luchtig Beslag en Kruidkoek II: Snode Plannen komt in het voorjaar van 2018 eindelijk hun debuutalbum uit. Line-up: Tijmen Kooiker (gitaar), Nick Feenstra (saxofoon), Reindert Kragt (bas) en Bram Knol (drums).

Woeonsdag 29 november: Kika Sprangers
Kika Sprangers staat bekend om haar lyrische, melodieuze spel en haar eigen kleurrijke en meeslepende composities. Kika speelt in meerdere formaties: met o.a. Marc Scholten en Ad Colen in de Utrechtse Jazz Archipel, in een trio met toetsenist Martin Fondse en cellist Jörg Brinkmann en in de theatershow Swingin’ Harlem van New York Round Midnight. Daarnaast heeft ze haar eigen kwintet en Large Ensemble. Hoogtepunten met deze formaties waren te horen bij inJazz, Tivoli Cloud Nine en het Grachtenfestival Amsterdam. Afgelopen jaar verscheen haar eerste ep Leaves of Lily én werd ze benoemd tot Young Vip 2018. Line-up: Kika Sprangers (saxofoon), Manuel Wouthuysen (piano), Eric Brugmans (gitaar), Benjamin Torbijn (drums) en Danny van Ruitenburg (bas).

Deel: