Bij het horen van de single ‘I Love You, Will You Marry Me’ word je op slag verliefd op Yungblud, het pseudoniem van 19-jarig wonderkind Dominic. Het verslavende refrein is niet uit je hoofd te sláán, en dat lichte ska-randje geeft het nummer nog even wat extra karakter. Over de opzwepende klanken vertelt Yungblud een verhaal van twee jonge geliefden, waarin een huwelijksaanzoek op een graffiti-muur eindigt in een soort Shakespeariaanse tragedie.

Yungblud gaf een sensationeel optreden afgelopen zomer op het Metropolis Festival en wordt z’n muziek ook volop op 3FM gedraaid. Dominic, die zijn achternaam niet prijsgeeft, behoort net als Declan McKenna tot een jonge generatie Britse songwriters die smaakvolle popliedjes als verpakking gebruiken voor teksten met politieke, activistische lading. Komend jaar in de ban van de Grote Doorbraak, al hebben wij Yungblud gelukkig weten te strikken!

Yungblud staat op donderdag 25 januari op het podium van Rotown.

Deel: