Leif de Leeuw, won vanaf jonge leeftijd al diverse muziekprijzen. Zo won hij tot twee keer toe de Sena Young Talent Guitar Award (2009 en 2013) en werd hij in 2016 uitgeroepen tot beste blues(rock) gitarist van de Benelux. Ook in 2017 won hij deze prestigieuse award en dus mag hij zich voor de tweede keer op rij de beste beste blues gitarist van de Benelux noemen!

In de zomer van 2014 bracht de Leif de Leeuw band hun eerste EP, genaamd ‘EP Deluxe’, uit. Deze mini-CD met 5 songs en een speelduur van zo’n 30 minuten werd geproduceerd door Robin Freeman (Herman Brood, Billy Preston, etc.). De EP werd door zowel het publiek als de pers erg goed ontvangen en deed verlangen naar een volwaardig album.

De band vertrok naar Amerika om deel te nemen aan de International Blues Challenge in Memphis. Deze ervaring zorgde voor een flinke dosis inspiratie waar ze uit konden putten bij het opnemen van hun eerste volwaardige album. Ze werkten wederom met Robin Freeman als producer maar ook gastmuzikanten Tony Spinner en Sonny Hunt spelen mee op de plaat. Het album genaamd ‘Leelah’ werd in januari 2016 gepresenteerd.

Leif de Leeuw staat op 29 oktober in de Roepaen in Ottersum. Support komt van de Nijmeegse broers van de Meryn Bevelander Band.

Deel: