Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Interpol in 013

Concerttip dinsdag 29 augustus: Interpol in 013

Met ‘Turn On The Bright Lights’ heeft Interpol in 2002 nogal naam gemaakt. De groep uit New York produceert op die plaat namelijk een pak afwisselende en memorabele liedjes die qua sound het midden houden tussen puntige new wave en dromerige post-punk. Het gevolg? Zowel de pers als de liefhebbers raken volledig in extase en Interpol is direct een gevestigde naam. Dat dit allemaal terecht is, blijkt wel als we 15 jaar later terugluisteren naar dit imponerende debuut. Nog altijd klinkt het materiaal op ‘Turn On The Bright Lights’ pakkend, complex, dynamisch en spannend.

Omdat de schijf in 2017 het 15-jarig jubileum viert, heeft Interpol besloten dit album tijdens deze tournee in zijn geheel uit te voeren. Dat is ontzettend goed nieuws natuurlijk. Inmiddels heeft Interpol namelijk veel meer platen gemaakt waardoor er op de gemiddelde setlist doorgaans niet genoeg ruimte is voor al dat weergaloze spul uit 2002. Vanavond is dat in 013 dus een heel ander verhaal; je krijgt bij ons de unieke kans om al het materiaal van die enerverende schijf live te horen.

De support komt van Nouveau Vélo. De Eindhovense rockers brachten recent langspeler ‘Reflections’ uit die maar liefst 4 sterren wist te scoren in de Volkskrant.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: