Tijdens de tweede dag van Stöppelhaene stonden de rappers van Boef gepland. De heren zouden om half vier het podium opkomen maar al snel bleek dat dat niet ging lukken. Boef kon blijkbaar niet het respect voor hun fans opbrengen om op tijd te komen. Ze zouden van half vier tot vier uur optreden maar om half vijf waren de heren nog steeds niet op het terrein. De organisatie besloot om te wachten en alle andere optredens van die middag uit te stellen. Een slechte keuze. Meerdere acts hebben lang moeten wachten tot ze ook eindelijk mochten optreden, en dat allemaal omdat Boef veel te laat was.

Iets na acht uur (precies op tijd) komen Nick en Simon samen met de Marcel Fisser Band het hoofdpodium op. Simon had een paar weken geleden zijn knieschijf gebroken tijdens een ongelukkige val en liep met een brace. De organisatie van Stöppelhaene had echter wat leuks bedacht: een schommelbank die bevestigd was aan de bovenkant van het grote podium. Hierdoor kon Simon zijn optreden zittend doen. Nick en Simon konden hier beiden erg om lachen maar de bank werd uiteindelijk niet gebruikt. Wel vroegen ze om een applaus voor de bedenker van deze bank. Op 22 september brengen Nick & Simon hun nieuwe album ‘Aangenaam’ uit. Stiekem, we mochten het niet doorvertellen, speelden ze een nummer van dit nieuwe album.

Na het optreden van Nick & Simon stonden de dj’s van Stuk TV in de feesttent. De overgang van muziekstijlen kon bijna niet groter zijn. Stond het grote veld net nog aardig vol voor het optreden van Nick & Simon, even later stond de feesttent helemaal vol voor Stuk TV. Giel, Thomas en Stefan zetten de tent snel op z’n kop.

De Belgische cover band Les Truttes kwam om tien uur het podium van Stöppelhaene op, terwijl Stuk TV iets verderop in de feesttent stond. Alleen al het decor wat deze band meenam was indrukwekkend. De band is in 1996 begonnen als gelegenheidsband maar bestaat dus nu al elf jaar. In het begin speelden ze vooral disco covers maar ook speelden ze rock en dance covers. Jammer genoeg was er niet echt veel publiek naar het Stoppelveld gekomen. De band leek het niks te kunnen schelen, want ze gaven meteen vol gas en speelden een zeer goede show. Het publiek wat er wel was genoot dan ook met volle teugen van het optreden.

Na Les Truttes was het de beurt aan Di-rect om het Stoppelveld volledig plat te spelen. Het was intussen alweer het tweede optreden van Di-rect (hiervoor speelden ze ook al in Amsterdam). Maar daar was niks van te merken, anderhalf uur lang speelde de Haagse band, zonder maar een seconde pauze te nemen. Gelukkig hadden ze meer publiek dan Les Truttes maar echt helemaal vol stond het Stoppelveld niet. Di-rect is een ontzettend goede band, die bij elk festival het veld plat speelt. Maar blijkbaar waren de Raaltenaren nog niet helemaal bijgekomen van de eerste festivaldag.

Foto’s (c) Filip Heidinga

Deel: