De populaire meidengroep K3 gaf op zondag 16 juli een concert in Openluchttheater De Doolhof in Tegelen. Het optreden was het belangrijkste onderdeel van een complete kindermiddag die plaatsvond in hetzelfde weekend als Grenswerk Open Air met o.a. Racoon en Golden Earring.

K3 is van oorsprong een Belgische groep (tegenwoordig Belgisch-Nederlands) en richt zich op een jeugdig publiek dat in ruime meerderheid aanwezig was. De groep werd opgericht in 1997 en verwierf grote bekendheid door hits als ‘Toveren’, en ‘Oya lélé’. Een manneke antwoordde op de vraag waarom hij naar K3 middag wilde: “omdat er springkussens zijn”. En gelijk had hij. Een middagje K3 in De Doolhof was naast muziek vooral veel kindervermaak.

Het muzikale voorprogramma werd verzorgd door Droomband. Femke Meines nam daarna het stokje over. Zij brak door tijdens het Junior Eurovisiesongfestival en is bekend van hits als ‘Geen Zin’, ‘Kerst met jou’ en ‘Wazig’. Leuk initiatief was de Kids Talent Show. Grenswerk gaf tijdens de middag de kans aan jonge talenten uit de regio om zelf een liedje te zingen in een volle Doolhof. De kandidaten werden professioneel begeleid door Kitty Roeffen en konden ‘s ochtends soundchecken op het podium. Alle deelnemers wonnen een meet & greet met K3.

K3 was de absolute hoofd-act van de middag. Een uur lang meezingen, zwaaien en meedoen met de pasjes en bewegingen van Marthe, Klaasje en Hanne. Als de kinderen plezier hebben, hebben de ouders ook plezier. De huidige samenstelling bestaat uit de drie winnaressen van K3 zoekt K3. Voor de verwende live muziekliefhebber is het natuurlijk jammer dat er meegezongen werd met een tape. En ook het podium miste iets van aankleding. Voor de kinderen maakte dat niet uit: K3 is K3. Kinderen zagen en hoorden drie vlotte meiden die hún liedjes zongen, glittervestjes droegen en van top tot teen plezier met een brede lach uitstraalden.

Daar waar Femke Meines ruim de tijd nam om foto’s en handtekeningen uit te delen, waren de dames van K3 na de toegift snel verdwenen. De vele tekeningen werden dan daarom ook maar door de vriendelijke medewerkers van Grenswerk in ontvangst genomen. Een aandachtspuntje voor de organisatie waren de piekmomenten. Tijdens het optreden van K3 was het rustig, maar daarvoor was het enorm lang wachten bij de wc’s (met kinderen heb je meer tijd nodig) en ook de snoepkraam kende lange rijen.

Vele kinderen waren uitgedost als prinsessen of droegen K3 jurkjes. Een bont gezelschap aan vrolijkheid. Al met al een gezellige middag die nog een extra feestelijk tintje kreeg, aangezien Marthe jarig was. Dit heugelijke feit werd benut tijdens het selfie-moment alwaar een filmpje werd gemaakt van een ‘Happy Birthday’ zingend publiek. Hoewel K3 in het Nederlands zingt, was dat dan merkwaardig genoeg in het Engels. Enkele trouwe reislustige (Belgische) fans hadden voor deze gelegenheid feestmutsjes meegenomen en confetti poppers. Zo genoten uiteindelijk jong en oud van een heerlijk dagje muziek en vertier.

Foto’s (c) Marcel Hakvoort / Maxazine

Deel: