Niet heel lang geleden werden er al een heerlijke rits aan artiesten aangekondigd voor de editie van London Calling 25 Jaar en nu kunnen we daar weer zes namen aan toevoegen. Voor vrijdag 27 oktober zijn dat Shame, Insecure Men, Cabbage en HAUS. Joe Fox en Bec Sandridge vullen de zaterdag aan op 28 oktober. Daarmee is de dagindeling nu ook bekend en op de London Calling website te vinden. Dagkaarten gaan vanaf vandaag naast de weekendkaarten in de verkoop via www.londoncalling.nl

Cabbage
Dit vijftal uit Manchester staat garant voor keiharde neo post-punk in een satirisch jasje. Met een collectieve ambitie zichzelf creatief, artistiek en op een semi-rebelse manier uit te drukken, vecht Cabbage voor alles dat goed is. Afgelopen weekend gaven ze nog een spetterend optreden op Down The Rabbit Hole en eind oktober gaan ze op herhaling op London Calling.

Shame
Deze hele intense liveband uit Zuid-Londen maakte hun Europese debut op London Calling in 2016 en zijn in een jaar uitgegroeid tot één van onze headliners. Hun muziek lijkt op een kruising tussen The Doors, Sleaford Mods en Pixies. De band wordt voorgegaan door ongeleid projectiel en zanger Charlie Steen. Dit is zo’n act waar mensen later over zullen zeggen dat zij het geluid definieerden van Londen in 2017.

Insecure Men
Insecure Men is de gloednieuwe band rondom Saul Adamczewksi (Fat White Family), Ben Robans Hopcraft (Childhood, afgelopen editie van London Calling nog in de grote zaal) en Sean Lennon(de zoon van). Het collectief heeft nog maar een handjevol shows gespeeld dit jaar, maar de lovende recensies stromen al binnen.

Joe Fox
Joe Fox heeft zijn bekendheid verworven door uit het niets op maar liefst 5 tracks van A$AP Rocky’s album ‘At.Long.Last.A$AP’ uit 2015 te verschijnen. De muziek en stem van Joe Fox nemen je echter mee terug in de tijd van Jimmy Hendrix en Bob Dylan, die hij als grote inspiratie ziet. Dit grote talent wordt al getipt door artiesten als Daft Punk, Danger Mouse en door ons.

HAUS
Deze vijfkoppige Indie rockband is er gewoon om te entertainen en goeie liedjes af te leveren. In eerste instantie denk je aan een combinatie van Two Door Cinema Club en TV On The Radio, maar HAUS heeft een totaal eigen sound met het unieke stemgeluid van Ashley Mulimba. Straks tevens op Lowlands alvast te zien. Een band om scherp in de gaten te houden.

Bec Sandridge
Bec Sandridge is één van de meest fascinerende nieuwe artiesten die uit Australië komt, met een stem die doet denken aan Kate Bush en Florence & The Machine. Tijd dus om haar op London Calling te gaan zien. De zangeres uit Wollongong bracht vorig jaar haar debut EP ‘In The Fog’ uit en is dit jaar begonnen aan haar tournee.

London Calling 25 Jaar
Vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober 2017
Aanvang: 18.30 uur
Locatie: Paradiso, Amsterdam

Deel: