Ariana Grande heeft aangekondigd dat ze een benefietconcert zal gaan geven in Manchester, dit ten bate van de slachtoffers van de zelfmoordactie die plaatsvond afgelopen maandag. Grande plaatste op haar Twitter- account een open brief waarin stond dat ze zal gaan optreden voor de ongelooflijk dappere stad Manchester. Ze wil tijd spenderen met haar fans en met het optreden geld ophalen voor de slachtoffers en hun families.

Grande’s concert van afgelopen maandag was het toneel van een terroristische aanslag waarbij 22 doden vielen en meer dan 60 mensen gewond raakten. De zangeres cancelde na de aanslag een aantal concerten. In de brief stond verder: “Het enige dat we nu kunnen doen is kiezen hoe we dit ons leven laten beïnvloeden”. Ze bedankt iedereen voor hun steun: “Onze reactie op dit soort geweld moet zijn dat we dichter bij elkaar komen, meer van elkaar houden, harder zingen en nóg vriendelijker en guller zijn dan dat we al waren”.

Details omtrent het benefietconcert zullen in de nabije toekomst bekend worden gemaakt. Grande heeft via Twitter diverse ondersteunende berichten geplaatst en deelde een link voor de crowdfunding campaign Just Giving, deze heeft binnen een paar dagen £1,764,326 (rond €1,5 miljoen euro) opgeleverd.

Deel: