Dinsdagmiddag vierde Joke Bruijs de release van haar nieuwe CD ‘Young at Heart’. Een uitbundige productie opgenomen met het North Sea Symphonic Bigband Orchestra onder leiding van Frits Landesbergen. De officiële presentatie van de CD vond dinsdagmiddag plaats op een bescheiden schip in hartje Rotterdam.

De release van de CD, en daarmee Joke’s 50-jarig jubileum in het vak, werd gevierd met een rondvaart over de Maas met vrienden en familie. Onder de genodigden bevonden zich onder anderen Ron Brandsteder, Jacques Herb, Gerard Cox en Loes Luca. Aan boord speelde de gelegenheidsformatie ‘Frits Landesbergen Trio’ gevormd door Frits Landesbergen (tevens de producent van de CD) op drums, Edwin Corzilius op Contrabas en Jean Louis van Dam op de piano. Het trio voorzag de feestelijke, doch ingetogen gelegenheid van achtergrondmuziek in de vorm van Jazz Standards en bekende oude Rotterdamse Havenliederen.

Halverwege de middag verzamelde het gezelschap op het bovenste dek voor de overhandiging van het eerste exemplaar van de CD. De plechtigheid werd gepresenteerd door Bastiaan Ragas, en vanaf een typisch Rotterdamse watertaxi kwam eregast Willem van Hanegem midden op de Maas aan boord om de CD aan Joke te overhandigen. Met de Erasmusbrug op de achtergrond, onder een prachtige blauwe lucht werd het moment feestelijk gevierd met een foto moment en een toast.

Op de weg terug naar de haven voegde (natuurlijk) Gerard Cox zich bij het trio om een aantal liederen te zingen. Het impromptu optreden begon met ‘Ketelbinkie’, en vloeide voort in een klein concert van verschillende Rotterdamse liederen, waaronder een duet met Joke, in de vorm van ‘Diep in Mijn Hart’. Daarna zong Joke nog ‘Alie Cyaankali’ en, enkel omdat ze er niet onder uit kon, een tweetal nummers “in zeer bescheiden formatie” die ook op het album staan: ‘Whatever Lola Wants’, en ‘Day by Day’.

Op de nieuwe CD ‘Young at Heart’ schittert Joke Bruijs op haar allerbest. Het album staat vol liedjes die ze graag zingt of altijd al had willen zingen. Het geheel is voorzien van prachtige arrangementen van Frits Landesbergen. Vandaag werd het gepresenteerd op de enige passende wijze, met gepaste trots en een goede dosis Rotterdamse nuchterheid.

Foto’s (c) Evi Bulters

 

 

Deel: