Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Spyro Gyra in Boerderij

Concerttip zondag 23 april: Spyro Gyra in Boerderij

De Amerikaanse jazz formatie Spyro Gyra is al meer dan 40 jaar één van de meest succesvolle jazz bands. Spyro Gyra speelde duizenden shows, bracht meer dan 30 albums uit en verkocht wereldwijd meer dan 10 miljoen platen. Met hits als ‘Shaker Song’ en ‘Morning Dance’ verwierf de band bekendheid bij het grote publiek.

Spyro Gyra werd halverwege de jaren ’70 opgericht door altsaxofonist Jay Beckenstein. De muziek van de band was van grote invloed op de stroming smooth jazz, waarin jazz combineert wordt met pop, R&B en funk invloeden. Na meer dan 40 jaar heeft het spel van deze band niets van zijn glans verloren. Zo ontving Spyro Gyra voor hun vier meest recent uitgebrachte albums een Grammy nominatie. De muziek van deze band is alles behalve gedateerd, hun nummers worden vandaag de dag nog veel gedraaid op jazz- en easy listening radio zenders. Line up: Jay Beckenstein (sax), Julio Fernandez (guitar), Lionel Cordew (drums), Scott Ambush (bass) en Tom Schuman (keys).

Seraph
In het voorprogramma staat de Nederlandse fusion band Seraph. Deze band werd opgericht in 1994 door Marcel Zimmer, Eric Lagerstrom, Dave Sahanaja en Elisa Krijgsman. Seraph begon in een tv-talkshow en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een fusionband van wereldniveau. De band is geïnspireerd door The Yellowjackets, Spyro Gyra, Koinonia, Larry Carlton en Mike Stern.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: