Een aantal maanden geleden waren Michael Borneman en kompanen al gestart met de organisatie van een groot Hollands feest, dat zou plaatsvinden in het Event Plaza te Rijswijk. En het werd een feest voor bijna 1800 feestneuzen, die afgelopen zaterdag om 18.30 uur al trappelend voor de ingang stonden te wachten. Allemaal gekomen voor een feestje met artiesten van Nederlandse bodem. En wat voor line-up ! Met o.a. André Hazes en OG3NE e.v.a. En dat alles onder de noemer ‘Rood-Wit-Blauw’.

Nick Koot

Nick Koot is een zanger van formaat. Deze 29-jarige Rotterdammer mocht het spits afbijten met een ‘losmakend’ feestoptreden. Nick is als feestneus de hele avond maar gebleven voor de “backstage-polonaises’… want het was immers gewoon één groot feest!

In de line-up stonden 10 geweldige artiesten. Na elk optreden werd de feeststemming tussendoor in een korte pauze door DJ Michelski op peil gehouden. Bij elkaar stond Michelski toch zo’n 2 uur achter de draaitafel.

Mario Mulder

Een optreden van Mario wil je niet missen. Dat kan ook niet. Excentriek uitgedost met hoge hoed maakt Mario altijd de zaal los met zijn stemgeluid en showperformance. De publiekslieveling met de altijd vrolijke glimlach heeft een grote schare fans. En was je nog geen fan, dan word je het wel bij het beleven van één van zijn optredens.

Zijn echte doorbraak kende de volkszanger in het TV-programma ‘Bloed, Zweet & Tranen’, alwaar hij de halve finale behaalde. De eerste release van zijn Nederpopsingle ‘Dansen Op De Maan’ kwam in november vorig jaar in de winkels te liggen. Mario staat bekend om zijn markante hoedjes die hij bij ieder optreden draagt en zelf ontwerpt en beschildert. Een mooie persoonlijkheid met een hart en een stem van goud.

Bertha Verbeek

Als kind had ze al een grote wens: zangeres worden. Haar kinderwens werd vervuld en haar stem gehoord. Bertha is de allround zangeres voor iedere locatie! Van soul, pop, rock,blues & house tot de allernieuwste hits van nu! De organisatie van het Hollands Feest mag trots zijn op haar aanwezigheid op deze avond. Het publiek genoot. Wat een stem!

Henk Dissel

Met 250 optredens per jaar is Henk Dissel één van de meest geboekte artiesten van Nederland. Ook deze topper liet het publiek meezingen, swingen en dansen. Het heerlijke optreden van Henk was eigenlijk te kort!

Peter Lahaye

Deze krachtige artiest met dito stemgeluid, landgenoot uit artiestenland én stadsgenoot van de fotograaf, zong ook vanavond weer de sterren van de hemel. Kort maar geweldig (en……) krachtig!

André Hazes

Onlangs gaf hij zijn eerste grote eigen show op 7 en 8 januari jl. in AFAS Live. Dat concert was een mijlpaal voor André Hazes, die na de release van zijn met goud bekroonde album ‘Leef’ en de gelijknamige single een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt. Naast zijn eigen hit, ‘Leef!’ mocht de nieuwe single ‘Ik Haal Alles Uit Het Leven’ deze avond ook niet ontbreken. Tijdens zijn optreden zag ik Andre plots gebaren: “Kom, kom”, en even later trok hij me het podium op om een paar van zijn geliefde foto’s te maken. “Publiek, allemaal meezingen met de handen in de lucht voor de foto’s!” André ten voeten uit. Altijd tof en lief zijn voor zijn publiek en iedereen om hem heen.

Event Plaza in ‘rap’ en roer met Lange Frans…

Tja, en eigenlijk behoeft deze topper geen introductie meer. In deze line-up mocht Lange Frans natuurlijk ook niet ontbreken tijdens dit spektakel. Tegen elven repte’ de lange rapper zich rap naar het podium en zette de zanger de zaal nog eens even flink op zijn kop. En alle 1759 toeschouwers rapten mee…

Wesley Broens

Met deze zanger is het altijd een feestje. Eigenlijk bij elk feestje! Dusssss… handjes en voetjes in de lucht…. Het is Hollands Feest en we gaan (nog steeds) los in Rijswijk!

Hollands Feest, wát een feest met OG3NE

It’s Magic, maar je blijft gewoon staan tot de laatste noot. OG3NE was de tweede hoofdact op deze avond. Zou deze Nederlandse vertegenwoordiger hoge ogen gaan gooien op het Eurovisie Songfestival? Het publiek denkt van wel. Zeker nu we het nummer hebben gehoord. Het prachtige harmonieuze en zeer persoonlijke ‘Lights and Shadows’ is een muzikale ode aan hun moeder en een hart onder de riem voor alle mensen waarbij de gezinssituatie door ziekte is ontwricht.

Al een aantal jaren is de moeder van Lisa, Amy en Shelley ernstig ziek. De impact die dit heeft op het hechte en muzikale gezin is groot. Samen steunen ze elkaar door dik en dun, zorgen ze voor elkaar maar er is ook verdriet. De doorbraak en het succes van OG3NE zorgen voor zeer waardevolle geluksmomenten. “Wij gaan er alles aan doen om Nederland trots te maken en de titel naar ons land te halen. Tevens willen we een lach van trots op het gezicht van onze moeder toveren. Een dankbetuiging voor alles wat zij voor ons heeft gedaan en nog steeds betekent”, aldus Lisa, Amy en Shelley.

John West op z’n best…

Dan hierna, last but not least, een geweldig optreden van onze Haagse zanger John West! Het publiek ging nog één keer los bij ‘Blijf Bij Mij’ en natuurlijk bij de allernieuwste release ‘Lekkerding’.

Danseressen van Karin Heesbeen

Tijdens het Hollands Feest in Rijswijk werden nagenoeg alle artiesten in hun show oogverblindend geflankeerd door de danseressen van het Alkmaar’s Showballet o.l.v. Karin Heesbeen.

Tekst en foto’s: Jerrold Mallee

Deel: