Als je de muziek van Alan Parsons opzet, glijd je een filmische wereld binnen van vocale harmonieën, gedempte bassen en subtiel crashende drums. Evergreens als ‘Don’t Answer Me’, ‘Eye In The Sky’ en ‘I Robot’ en ‘Old and Wise’ roepen nostalgische gevoelens op naar de seventies en eighties. Op maandag 13 november 2017 staat The Alan Parsons Live Project in Muziekgebouw Eindhoven.

Deze Brit gaat dan ook al even mee. Hij stond als jonge geluidstechnicus in de jaren zeventig aan de wieg van het legendarische album ‘Abbey Road’ van The Beatles. Voor hetzelfde werk aan de albums ‘Atom Heart Mother’ en ‘Dark Side of the Moon’ van Pink Floyd kreeg hij een Grammy. Daarna richtte Parsons zich op zijn eigen muziek.

Met The Alan Parsons Project koppelde hij progressieve rock aan in die tijd superieure studiokunstjes. Hij bracht de belangrijkste albums van zijn carrière uit met als eerste ‘Tales of Mystery and Imagination’. Verschillende gouden platen volgden en Parsons wist een zeer trouwe fanbasis op te bouwen. Die fans weten hem nog steeds te vinden. Zeker in Eindhoven.

Deel: