Gisteren is het album ‘This Ain’t New York’ van Mercy John verschenen. De Brabantse songwriter werkte met zijn vaste band en producer Gabriël Peeters aan dit album dat op zondag 12 februari in W2 in Den Bosch wordt gepresenteerd. Gedurende komende maanden zal Mercy John een uitgebreide tour doen, deels als voorprogramma van de Nederlandse singer-songwriter JW Roy.

Opgegroeid in een klein dorp midden in het Brabantse niemandsland, ver van de grote wereld, is zijn eigen jeugd een goede voedingsbodem geweest voor de Americana die Mercy John schreef, luisterend naar artiesten als Tom Petty, Bruce Springsteen en Ryan Adams. Op jonge leeftijd droomde hij van een nog onbekende wereld en het avontuur. Later ontdekte hij al reizend en zoekend naar dat avontuur dat juist thuis de plek is waar het hart ligt en dat de wereld misschien wel erg groot en soms maar moeilijk te begrijpen is. Op ‘This Ain’t New York’ beschrijft Mercy John deze wereld, vol angst en geluk, liefde en verdriet.

De single ‘This Ain’t New York’ van het nieuwe album is reeds opgepikt door de radio en de bijbehorende videoclip is meer dan 10.000 keer bekeken. De clip bij de tweede single ‘Back Home’ komt over twee weken uit. Zijn eerste album, ‘Five More Days & A Matter of Somewhere’ (uitgebracht onder de naam John Henry), kreeg lovende kritieken en werd door kenners binnen het genre bejubeld.

Deel: