Ter ere van het tienjarig bestaan van de band en hun eigen Electrosaurus Southern Sound Studio, brengt DeWolff op 22 april een speciale Record Store Day Release uit: Electrosaurus, 21st Century Heavy Blues, Rare Grooves & Sounds from the Netherlands – Vol. 1

Het eerste Electrosaurus compilatie album bestaat uit artiesten die in de afgelopen jaren werden opgenomen in de Southern Sound Studio, waaronder Mitch Rivers, The Heat, FAUT HAUT, The Dawn Brothers, Dewolff zelf (natuurlijk) en vele anderen. Tien jaar terug begon het verhaal van DeWolff in Geleen; er werd gerepeteerd, een nineties mixing console aangeschaft en de eerste nummers werden opgenomen. De daarop volgende jaren kwamen talloze andere bands bij hen aan de deur en wat begon als een hobby, groeide uit tot een verslaving en de Geleense kelder tot een volwaardige vintage studio aan de Oude Gracht van Utrecht.

 

Het album bestaat uit twee plakken goud vinyl in een gatefold hoes, met het artwork bedrukt in goud reliëf. Naast de Record Store Day release organiseert de band op 29 april DeWolffFest in Tivoli Vredenburg, alwaar ook Birth of Joy en Nachtschade op zullen treden, plus nog vele andere artiesten.

‘So, get your groove/blues on’, loop op 22 april naar de dichtstbijzijnde platenzaak, koop de plaat en geniet van de 16 toffe tracks op deze compilatie!

Tracklist
A1 The Dawn Brothers – Darling
A2 Juulke Dewaide – Bury Me Not
A3 Nachtschade – The Clown
A4 Project Blue Book – The Puppet Doctor
A5 FAUT HAUT – Stoic Man
B1 Mitch Rivers – Good Times
B2 Catawba River Fox – (On My Way Back Home) Again
B3 The Dawn Brothers – Stayin’ Out Late
B4 Mitch Rivers & Pablo van de Poel – Germany Forever
C1 Belle of Louisville – Lowdown
C2 Money & the Man – 5’s & 6’s
C3 The Heat – Snowing For Hours
C4 DeWolff ft. Zulu Boy & Joep Pelt – God Won’t Judge the Master
D1 DeWolff – Outta Step & Ill At Ease
D2 Joe Madman & the Sidewalkers – Ballad of Cherry Red
D3 Walden – When The World Goes Down

Deel: