Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine:  Beach Slang in Rotown.

Concerttip maandag 30 januari: Beach Slang in Rotown

We zagen het Amerikaanse Beach Slang dit jaar anthem na anthem afvuren op Best Kept Secret en dachten metéén bij onszelf: dit is nu echt een typisch Rotown-bandje. Het is een steeds zeldzamer fenomeen, zo’n groep die met dergelijk élan en showmanship op het podium staat. Soms zijn de goudeerlijke songs van Beach Slang zodanig over-de-top dat het neigt naar pastiche, ware het niet dat frontman James Alex met zijn ontwapenende enthousiasme de menigte aanwakkert. De vlinderdas dragende zanger/gitarist is een relatieve laatbloeier in het rock & rollcircuit, dus die gast heeft een flinke inhaalslag te maken.

Laten we eerlijk wezen: de hoeveelheid rockbands die ongeïnteresseerd hun setlist afvinken is zodanig groot dat Beach Slang graag ter compensatie de gehele rekening betaalt. Beach Slang maakt powerpop en punk rock geheel in de spirit van Japandroids, The Replacements en Titus Andronicus. Songs waarbij Alex ongegeneerd het hart op de mouw draagt, koppig, naïef en strijdvaardig. De nacht is nog jong, de freaks en fanaten zijn wakker, en Beach Slang zorgt ervoor dat alles okay is!

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: