Phil Collins, geboren op 30 januari 1951 te Hounslow, Londen viert vandaag zijn 66e verjaardag. De Britse muzikant, singer-songwriter, multi-instrumentalist, acteur en schrijver is het meest bekend als drummer en zanger van de Britse band Genesis en als solo artiest. Tussen 1976 en 2010 zong hij op talloze singles en albums als solo artiest alsmede met Genesis. Hij had solo een flink aantal grote hits, waaronder ‘In the Air Tonight’, ‘Sussudio’, ‘Against All Odds’, en ‘Another Day in Paradise’.

Phil Collins de millionseller

Collins is één van de drie artiesten – met Paul McCartney en Michael Jackson – die zowel als solo artiest en als lid van een band wereldwijd meer dan 100 miljoen platen verkocht. In 2011 kondigde hij zijn afscheid aan van de muziekwereld, recentelijk liet hij weten dat hij nummers aan het schrijven is voor de opvolger van Adele’s hitalbum ’21’. De reden van zijn pensioen was dat de oud-Genesis frontman zich meer wilde gaan bezighouden met het opvoeden van zijn kinderen. Nu zijn kinderen groter en zelfstandiger zijn heeft de iconische singer-songwriter laten weten dat hij nieuw werk wil gaan uitbrengen en weer op tournee wil gaan.

Deel: