‘Rattlesnakes’ is de nieuwe EP van de Utrechtse band La Corneille. Met gedurfde songs bouwt het drietal een eigen ‘avant-garde indie’ genre, waar de melancholie van harmonieuze folk de wilde opwinding van experimentele/psychedelische rock ontmoet. La Corneille eindigde 2016 met shows door heel Nederland o.a. op Le Guess Who? en op rondreizend festival de Popronde. Ze trappen 2017 af in de EKKO, waar op 26 januari ‘Rattlesnakes’ aan het publiek gepresenteerd zal worden. Vanaf dan is ‘Rattlesnakes’ verkrijgbaar via de bekende digitale kanalen.

‘Rattlesnakes’ schuurt, beukt en breekt, nu eens verslagen intiem, dan weer woedend. De bewondering van de band voor artiesten als Radiohead, Sufjan Stevens en ANOHNI resoneert op de achtergrond mee. De vier uiteenlopende nummers werden bij elkaar gebracht tot één plaat in de studio van Simon Akkermans/EpicRainbowUnicorn (Bombay, The Great Communicators). Leadzanger Guy Corneille: “De teksten hebben allemaal best veel emotionele lading, maar we voelden sterk de behoefte om daar nu juist géén romantische liedjes van te maken. We zochten een soort ‘puntje-van-je-stoel/brok-in-je-keel’ gevoel, felle opwinding met een bittere ondertoon.”

Voor inspiratie kijkt het drietal vaak buiten Nederland. De één woonde in Londen, de ander in San Francisco en hun muziek brengt hen vaak naar Berlijn. Het artwork voor Rattlesnakes werd gemaakt door een kunstenaar in Tel-Aviv. Ook de grenzen van popmuziek nemen ze niet voor lief. Vaak werkt de band samen met modern dansgezelschap De Dansers. Dat bracht hen door heel Europa en in Nederland op festivals al Lowlands, Oerol, Motel Mozaïque, Down The Rabbit Hole.

Deel: