Zoals beloofd heeft Jett Rebel in een jaar tijd drie albums uitgebracht. Dat begon een jaar geleden met het experimentele lo-fi album ‘Truck’. Het daarop volgende album ‘Don’t Die On Me Now’ was een rauwe bluesrock plaat. Nu is er met het album ‘Super Pop’ het derde deel van het drieluik verschenen. Waarbij de titel een understatement is, want ‘Super Pop’ is een verzameling pakkende popliedjes zoals we gewend waren van zijn debuutalbum ‘Hits For Kids’.

Dat werd al duidelijk in de Paul McCartney-achtige single ‘All The Way’. Ook bij opener ‘Better Off Together’ horen we weer een Jelte zoals hij ooit begon met hitsingles als ‘Louise’ en ‘Do You Love Me At All’.

Jett Rebel steekt niet bepaald onder stoelen of banken waar hij de mosterd vandaan haalt. Op zijn vorige albums waren al duidelijke invloeden uit 60 jaar popgeschiedenis terug te horen, en dat is op ‘Super Pop’ niet anders. ‘High School Reunion’ klinkt als een rocksong uit de 70’s met Supertramp-intro. Die 70’s rock-invloeden zijn ook terug te horen in ‘Stop Playing With My Heart’, ‘Promises’ en ‘Daydreamin’. De invloed van The Beatles is terug te horen in ‘Family Pictures’ en het aan ‘Getting Better’ doen denkende ‘There Has Been A Time’. Dat Jett Rebel een fan is van Brian Wilson van The Beach Boys is ook hier terug te horen in misschien wel het hoogtepunt van het album: de ballad ‘Just In Case You’re Ever Down Again’. De invloeden van beide bands komen later nog terug in de laatste track ‘Sissy Finally Moved To The City’. Tegen het einde komen we ook nog de Billy Joel-achtige track ‘Can’t Live Without You’ tegen. En ook de jaren ’80 zijn vertegenwoordigd met de synthpop ballad ‘Sorry (Horses)’.

Na een experimentele plaat en een rauwe bluesrock plaat is Jett Rebel met ‘Super Pop’ weer terug bij waar hij begon met ‘Hits For Kids’. Dit is het meest toegankelijke deel van het drieluik en daarmee heeft hij weer een interessante plaat gemaakt voor het grote publiek. Zo heeft hij voor ieder wat wils gemaakt. Het toont de veelzijdigheid aan van Jett Rebel. Misschien wordt hij dan wel erg opgehemeld met o.a. een popup museum en de ene na de andere veer van DWDD, maar Nederland heeft weinig artiesten die zo veelzijdig zijn als Jelte Tuinstra en het ene na het andere uitstekende popliedje kunnen maken. Daarmee is Jett Rebel toch een zeldzaam talent dat we mogen koesteren. (8,0/10)(Baby Tiger Records)

Deel: