Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Thijs van Leer en Hans Vandenburg in de Gigant.

Concerttip vrijdag 13 januari: Thijs van Leer en Hans Vandenburg in de Gigant te Apeldoorn

Pophelden.NL is een nieuwe muziekproductie met een wisselende samenstelling. Uitsluitend klinkende namen en generatiegenoten uit de geschiedenis van de Nederpop verlenen hun medewerking. Uiteraard hebben wij gekozen voor artiesten met een link met het roemruchte Gigant-verleden: deze avond zullen niemand minder dan Hans Vandenburg en Thijs van Leer (+ special guest Menno Gootjes) beiden een eigen, intiem ‘unplugged’ optreden verzorgen. Diverse klassiekers uit ieders carrière komen aan bod. Ook verrassende covers (persoonlijke favorieten), nieuw en eigentijds materiaal, en improvisaties kunnen voorbijkomen. Dit alles met verhalen, anekdotes en volop interactie met het publiek.

Thijs van Leer (dwarsfluit, toetsen en zang) vergaarde wereldwijde roem met en is nog steeds de stuwende kracht van de progressieve rockgroep Focus. De hoofdzakelijk instrumentale hits ‘Hocus Pocus’, ‘House Of The King’ en ‘Sylvia’ hebben zich als tijdloos bewezen. Daarnaast is Thijs van Leer als solo-artiest ook nog eens verantwoordelijk voor de millionseller ‘Introspection’. Dat hij zich deze avond laat vergezellen door de talentvolle en inmiddels internationaal bejubelde Focus-gitarist Menno Gootjes, belooft dat diverse klassiekers van deze legendarische band in een speciale versie aan bod zullen komen.

Hans Vandenburg dankt zijn grote bekendheid aan Gruppo Sportivo, waarvan hij al vier decennia als boegbeeld fungeert. Hij is als componist ook verantwoordelijk voor de aanstekelijke hitsingles ‘Disco Really Made It’, ‘Hey Girl’ en ‘Rock ’n Roll’ van deze Haagse groep. Tegenwoordig is de zanger/gitarist vooral actief als solo-artiest. Zo deed hij afgelopen jaar van zich spreken met zijn uitstekend ontvangen solo-album ‘Dig It Yourself’.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: