De Amsterdamse designer hip-hop formatie Yung Internet bracht vrijdag hun EP genaamd ‘Dixiland’ uit. ‘Dixiland’ is de opvolger van ‘Free Wifi’ die in juli 2016 werd uitgebracht door de drie Amsterdamse heren. Yung Internet maakt naar eigen zeggen al muziek sinds het begin der tijden. Eind 2014 debuteerde het trio, bestaande uit Yung May, Yelli en DJ Hyperlink, met hun EP genaamd J.O.B.S. De huidige social media-cultuur is op deze EP de rode draad. In 2015 scoorde Yung Internet een online hit met ‘1 Affoe x2’ en kwam EP nummer 2 ‘6 Donnies’ ter wereld. Eind 2015 volgde de derde EP ‘Binnenstad’, waarna in 2016 ‘Free Wifi’ uitkwam.

Yung Internet over de EP: We smachten soms naar een switch – naar een schoolreisje ver weg uit je eigen hoofd, naar een supergek land waar je niet alleen iemand anders kan zijn maar ook gewoon iedereen tegelijkertijd en je kan zijn waar je maar wilt. Geef die wc chimi een muntje, trek de deur open en stap in. Zodra je de deur weer open doet snap je wat ik bedoel. Trust me.

Ter gelegenheid van de EP, die vrijdag op Sony Music uit is gekomen, wordt er op zaterdag 17 december vanaf 20:00 uur een release-party georganiseerd bij de Kopstootbar (Marnixstraat 429) in Amsterdam.

Deel: