De Tilburgse Guus Meeuwis, inmiddels ook bekend als coach bij het televisieprogramma The Voice of Holland, staat bekend om zijn Groots met een Zachte G-stadionconcerten in het Philips Stadion te Eindhoven. Al elf edities trekt Meeuwis volle stadions waarmee hij zichzelf ook kan onderscheiden van collega nederpopartiesten. Het najaar van 2016 stond dit jaar in het teken van een nieuwe stap in de carrière van Meeuwis. Voor het eerst doet hij in Amsterdam de Ziggo Dome aan. Samen met zijn pupillen van The Voice of Holland trekt hij twee avondvullende shows naar de concerthal.
guus-meeuwis-gmezg-2016-1-20

En dat is een totaal nieuwe ervaring, mede doordat men bij ‘Groots’ meteen denkt aan het PSV-stadion in Eindhoven. Maar Guus bewijst dat het grootse niet het immense stadion is met tienduizenden fans. De formule van Groots met een Zachte G slaat in de Amsterdamse poptempel met ‘slechts’ 17.000 bezoekers net zo goed aan. Nog altijd heeft het concert zijn ‘grootse’ karakter met een gigantisch podium, projecties en een energiek lichtplan. Anderzijds kent de Ziggo Dome een grotere vorm van intimiteit in vergelijking met het PSV-stadion. Dit maakt dat Meeuwis dichterbij het publiek kan staan, zowel letterlijk als figuurlijk.

guus-meeuwis-gmezg-2016-1-8

Net als bij de welbekende stadionconcerten vult Meeuwis de avond niet alleen, voor het voorprogramma heeft hij zijn team van de Voice of Holland meegenomen. Pupillen Thijs, Stephanie, Katell, meidengroep CPG, John, Rachel, Melany, Vannessa, Mike, Annemarie, Nils en Zoë brengen een gevarieerd voorprogramma. De een zingt net wat beter dan de ander, maar al bij al weten zij het publiek lekker op te warmen voor hun coach, Meeuwis zelf.

guus-meeuwis-gmezg-2016-1-16

Ook Guus zelf is niet te beroerd om het podium te delen, zo verschijnt Jeroen van Koningsbrugge ten tonele als dronken Kerstman. En toont Sanne Wever haar, met olympisch goud bekroonde, kunsten op de balk tijdens het nummer Groots Zijn, wat wordt opgedragen aan het sportjaar 2016. Samen met Charl Delemarre zingt Guus het nummer ‘Jouw Hand’, nadat Delemarre zelf zijn nummer ‘Leef’ ten gehore bracht. Tegen het einde van de avond verschijnt Diggy Dex ten tonele die met gitarist JW Roy de hit ‘Treur Niet’ speelt, waarmee zij het publiek weten te raken.

guus-meeuwis-gmezg-2016-1-14

Ook Meeuwis en Diggy Dex zijn speciaal voor de wintereditie van Groots met een Zachte G de studio ingedoken, samen namen zij het nummer ‘Tabee’ op, wat uiteindelijk ook is uitgebracht als single. Bijzonder is dat de fans de single al direct uit volle borst konden meezingen wat resulteerde in een heus kippenvelmoment.

guus-meeuwis-gmezg-2016-1-4

Uiteraard was er ook ruimte voor feest, heel veel feest, heel veel bier en heel veel dansjes. De grootste hits van de nederpopzanger zorgden ervoor dat de Ziggo Dome volledig op zijn kop stond, zoals gebruikelijk vloog het bier door de zaal bij ‘Het Dondert En Het Bliksemt’ en werd er uitbundig gedanst bij het nummer ‘Mag ik Dansen’. Alles werd uit volle borst meegezongen terwijl liters bier door de zaal getransporteerd werden. Al bij al was het stiekem een hele mooie avond. Eigenlijk kunnen wel stellen dat het een gigantisch succes was, zelfs in Amsterdam weet Meeuwis een klein Brabant te generen!

Foto’s (c) Bas Oeijen
Alle foto’s op Facebook

guus-meeuwis-gmezg-2016-1-9

Deel: